Siber güvenlik alanında bilgi ve becerisine güvenenlerin fiziksel olarak takımlar halinde yarışacağı “Bayrağı Yakala – Capture the Flag (CTF)” yarışması. Dereceye girenler hem maddi ödüller kazanacak hem de CV’lerine bir başarı daha ekleyecekler.
Siber güvenlik alanında bilgi ve becerisine güvenenlerin fiziksel olarak takımlar halinde yarışacağı “Bayrağı Yakala – Capture the Flag (CTF)” yarışması. Dereceye girenler hem maddi ödüller kazanacak hem de CV’lerine bir başarı daha ekleyecekler.
1.Katılımcılar, yarışmaya katılabilmek için 18 yaşından büyük, Türkiye’de bir üniversitede öğrenci ve Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmalıdır.
2.Bir üniversiteden birden fazla takım yarışmaya katılabilir. Fakat bir kulüp adına sadece bir takım katılabilir.
3.Üniversitelerin yalnızca Fen, Bilişim ve Teknoloji ile ilgili kulüpleri adına katılabilirsiniz.
4.Bütün yarışmacılar, CTF’e kendi bilgisayar donanımları ile katılım sağlayacaktır. Yarışmacılara herhangi bir bilgisayar veya cihaz verilmeyecektir.
5.Takımlar en az 2 (iki) en çok 4 (dört) kişilik olabilir. Yedek oyuncu zorunludur.
6.Hem üniversite öğrencisi, hem de siber güvenlik ve bağlantılı sektörlerde çalışan katılımcıların profesyonel deneyimi maksimum iki yılı geçmemelidir. İki yıl ve üstü deneyime sahip katılımcılar yarışmaya kabul edilmeyecektir.
7.Yarışma kontenjanı sınırlıdır.
1.Yarışma 08.10.2026 tarihinde saat 11:00’da başlayacak olup aynı gün en geç saat 16:00’da sonlandırılacaktır. Yarışma sonuçları 08.10.2026 Perşembe günü akşama doğru yapılacak olan e-Safe Siber Güvenlik Bilgi Yarışması öncesi açıklanacaktır.
2.Yarışmaya katılım için bu katılım koşullarının ve kurallarının tamamının kabul edilmesi gerekmektedir. Kuralların yorumlanmasından ve uygulanmasından doğan tüm anlaşmazlıklar konusunda e-Safe İcra Komitesinin vereceği karar bağlayıcı olacaktır.
3.Tüm yarışmacılar CTF’e takım olarak katılacak olup, bireysel katılıma izin verilmeyecektir. Takımların gruplar halinde hareket ettiği ve/veya dışarıdan yardım aldıkları tespit edilirse kural dışı davranan bu takımlar CTF’ten diskalifiye edileceklerdir.
4.Diğer takımlarla bilgi paylaşmak veya yardımlaşmak diskalifiye sebebidir.
5.Elde edilen Flag’lerin, yarışma ile ilgili olsun veya olmasın, elektronik ortamda paylaşılması kesinlikle yasaktır. Bu gibi davranışlar tespit edildiğinde takımlar diskalifiye edilecektir.
6.Yarışma platformuna ait ağ trafiği olası siber saldırılara karşı izlenecek ve kayıtları tutulacaktır.
7.Yarışma içerisinde e-Safe sunucularına, CTF Yarışma paneli sunucularına yahut herhangi bir cihaza veya sunucuya DoS/DDoS saldırısı, brute force, SQL Injection vb. siber saldırı yöntemleri ile ilgili bilişim sistemlerinin işleyişinin engellenmesi veya bozulmasına neden olmak, eylemi gerçekleştiren kişilere yardım etmek 5237 Sayılı Türk Ceza Kanunu 244. Madde uyarınca suç teşkil etmekte olup ihlale neden olan kişiler hakkında yasal süreç başlatılacaktır. Anılan siber saldırı yöntemleri ve benzeri güvenlik ihlallerinin gerçekleşmesi halinde eylemi gerçekleştiren kişiler, e-Safe’in uğradığı her türlü zararı tazmin etmekle yükümlüdür. Yukarıda açıklanan veya benzeri eylemleri gerçekleştiren ve/veya eylemleri gerçekleştirmeye yardımcı olduğu tespit edilen Yarışmacı(lar)/Takım(lar) CTF’ten diskalifiye edilecektir.
8.Yarışma ödülleri;
Birincilik :70.000 ₺ (Türk Lirası)
İkincilik :50.000 ₺ (Türk Lirası)
Üçüncülük:30.000 ₺ (Türk Lirası) olarak belirlenmiştir.
9.Ayrıca dereceye giren yarışmacılara başarı belgesi verilecektir.
10.Yarışmayı kazanan takımların listesi, ayrıca internet üzerinden ilan edilecektir.
11.Yarışma sonrasında kazanan takım oyuncularının kimliklerinin beyan edilmesi istenecek, verilen bilgilerin doğruluğu kontrol edilecektir.
12.Kural ihlali yaptığı belirlenen yarışmacının kazandığı ödül, ilan, unvan ve tüm kazanımları geri alınır; ödül verilmesi ve/veya ilan edilmesi iptal edilir; başarı listelerinde yeri boş bırakılır. Ödül verilmişse, ödül sahibinin ödülü iade etmesi gerekir. Bu iptal durumu, diğer ödül almış ve/veya alamamış yarışmacı/yarışmacılara talep hakkı doğurmaz.