e-Safe Zirveleri

Siber uzay var oldukça, siber güvenlikte var olacaktır. e-Safe Ulusal Güvenlik Etkinlikleri olarak, Siber Güvenlik ve Kişisel Verileri Koruma Sektörlerinin paydaşları olan; üreticiler, satıcılar, kamu, üniversite ve STK’ları bir araya getirerek sektörün sağlıklı gelişmesine katkıda bulunmaya çalışıyoruz. Bu bağlamda e-Safe, yerel sorunlara odaklanmış bir Ulusal Güvenlik Etkinlikleri platformudur.

KVKK Tag

Telekomünikasyon Mevzuatı ve Kişisel Verileri Koruma Kanunu (KVKK) arasındaki farkları anlatan Avukat Tolga Cem Seyfeli, “Kişisel veri tanımında farklılık var. Telekomünikasyon Mevzuatı’nda; belirli veya kimliği belirlenebilir gerçek ve tüzel kişiler için bir kişisel veri tanımı yapılırken, KVKK’da sadece kimliği belirli veya belirlenebilir gerçek kişiye ilişkin...

olduğunu açıklamıştı. İkinci bir veri ihlali açıklaması da gecikmedi. KVKK, Biblos Alaçatı Turizm Yatırımları A.Ş. için de bir veri ihlali bildirimi geçti. Son zamanlarda veri ihlalleri hız kesmiyor. Aynı gün için KVKK, ikinci bir veri ihlalini bildirdi. Hacker’ların bu sefer ki hedefi Biblos Alaçatı Turizm A.Ş. oldu....

Kişisel Verileri Koruma Kurumu (KVKK), bugün PTT merkezli bir veri ihlali olduğunu duyurdu. Siber saldırıların ardı arkası kesilmiyor. Şimdi de bir veri ihlali daha yaşandı. Hacker’ların hedefi PTT oldu. KVKK, veri ihlali hakkında bazı bilgilendirmelerde bulundu. ‘’Zararlı yazılımlar vasıtasıyla üyelerin bilgilerinin bulunduğu sisteme yetkisiz erişim sağlandığı, bu...

KVKK, bugün yeni bir veri ihlali bildirimi yaptı. Hacker’ların hedefinde bu sefer Türkiye Elektrik Dağıtım A.Ş. yer aldı. KVKK tarafından yapılan açıklamaya göre, veri sorumlusuna ait bir çalışanın kullanıcı adı ve parolasının belirlenemeyen bir şekilde ele geçirildiği ve o kullanıcı hesabı ile sisteme kayıtlı diğer kullanıcı...

KVKK Veri Güvenliği Daire Başkanı Ersin Can, “Kişisel Verilerin Korunması Kanunu” kapsamında, verilerin bulutta depolanmasına ilişkin yükümlülükleri e-Safe ile paylaştı. Ersin Can, veri işleme faaliyetinin ilk aşamasının ‘risk ve tehditlerin belirlenmesi’ olarak adlandırıldığını dile getirdi. Can, riskler belirlenirken; kanunda belirtilen özel nitelikli kişisel veri olup olmadığı,...

Kişisel verilerin korunmasında farkındalık konusu, 12 Kasım’da gerçekleştirilen 3’üncü e-Safe Kişisel Verileri Koruma Zirvesi’nde masaya yatırıldı. Etkinliğin açılış konuşmacılarından Kişisel Verileri Koruma Kurumu (KVKK) Başkanı Prof. Dr. Faruk Bilir, “Unutulma Hakkı” kavramı ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu.