E-Safe’in her yıl düzenli olarak gerçekleştirdiği siber güvenlik zirvelerinin 8’incisi, 18 Ocak 2024 Perşembe günü İTÜ Süleyman Demirel Kültür Merkezi’ne ‘’Siber Güvenlikte Kariyer” ana temasıyla gerçekleştirildi.
Etkinliğin ilk panelinin moderatörlüğünü Go4Talent Consultancy, Kurucu Ve Yönetici Ortağı olan Tuğçe Özdemir Dinçer yaptı. İlk panelde Turk.Net Leader Of Cyber Security And Data Privacy / CISO Gökhan Bozdoğan, Türk Telekom İşe Alım Grup Müdürü Nihan Tuncer, Türk Hava Yolları İK İş Ortaklığı Ve İşe Alım Yöneticisi Sevban Demirel ve Cyber Struggle Kurucusu Kubilay Onur Güngör konuşmacı olarak yer aldı.
Turk.Net Leader Of Cyber Security And Data Privacy / CISO Gökhan Bozdoğan, öğrencileri siber güvenlik sektörüne tutundurma adına yaptıkları çalışmaları şöyle anlattı:
“Her şeyden önce bu mesleği sevmeniz lazım. Bu mesleği sevmiyorsanız yapmanız kolay değil. Bu mesleğin bir saati ve zaman dilimi yok. Siber güvenlikte flu bir alan yoktur. Her şey çok nettir. Alacağınız kararları ve kendinizi yetişme tarzınızı net olarak ifade etmeniz lazım. Bu da beraberinde disiplinli olmayı getiriyor. Siber güvenlik anlamında yetişmiş insan kaynağı bulmak kolay değil. Siber güvenlikteki kaynağı dinç tutmak için ona bir yol açmanız gerekiyor. Biz bu anlamdan hem insan kayağı yetiştirmek hem de şirketin ihtiyaçlarını karşılamak adına hem üniversitelerden aldığımız hem de mentorluk eğitimleri verdiğimiz çeşitli programlarımız var. Bu programlarla genç arkadaşlarımızı destekliyoruz.”
Go4Talent Consultancy, Kurucu Ve Yönetici Ortağı olan Tuğçe Özdemir Dinçer, “Siber güvenlik liderlerinin rolü çok büyük. Yöneticilerini kendileri seçiyorlar. Kendilerine rol model olacak, sektörde bilinen birisi olması onları işe alım sürecinde artı 1’e getiriyor. Bu arkadaşlar ok da aranan arkadaşlar olduğu için orada rol model olacak siber güvenlik ideallerini konumlandırmak da artı 1’e getiriyor” ifadelerini kullandı.
Türk Telekom İşe Alım Grup Müdürü Nihan Tuncer ise, “Tutundurma konusunda bizim 206 kişilik bir siber güvenlik organizasyonumuz var. Sadece Türk Telekom’a değil başka kurumlara da hizmet veren bir yapısı var. Organizasyonun büyük olması nedeniyle çeşitli dallara bölemiyoruz. O yüzden dikeyde uzmanlaşma imkanı da veriyor. Hal böyle olunca da çalışanlarımız alt branşlarda da kendisini geliştirmek istediğinde buna fırsat bulacak bir organizasyon buluyor. Her yıl teknolojide çok yeni gelişmeler oluyor. Bizde çalışanlarımızı almak istediği sertifikalarla ilgili de kurum olarak destekliyoruz” diye konuştu.
Türk Hava Yolları İK İş Ortaklığı Ve İşe Alım Yöneticisi Sevban Demirel de, şu şekilde konuştu: “Bilişim dünyasının kaynaklarından temel konularından bir tanesi gelişim konusunda belli imkanlar sunmuyorsanız, gelişmediklerini gördükleri anda gözleri dışarıya kaymaya başlıyor. Hatta bazıları kendilerini geliştirmek adına daha kötü imkan ve şartlarda iş değiştiriyorlar. Bizim bu alanda belli sertifikalarla alakalı program listemiz var. Her sene de listenin kapsamını nasıl artırabiliriz diye tekrar tekrar gözden geçiriyoruz. Halihazırda birçok online eğitimler veriyoruz.”
Son olarak Cyber Struggle Kurucusu Kubilay Onur Güngör, “Kurum ve insan olmak üzere iki aktör var. Kurum bilinmezliğin yoğun olduğu ortamda siber güvenlik yapıyor. Aslında savunma planlaması yapıyor. Biz bir konunun en iyisini aramıyoruz. Biz birden azla konuda etki yaratabilecek, problem çözebilecek, bilmediğim problemlere yaklaşabilecek ve bir şekilde bunların üstesinden gelebilecek birini arıyoruz” dedi.
VİDEO: 730
BAŞLIK: Siber Güvenlikte Çalışan Yöneticisini Seçiyor
MODERATÖR: Tuğçe Özdemir Dinçer – Go4Talent Consultancy, Kurucu Ve Yönetici Ortak
ETKİNLİK: 8. e-Safe Siber Güvenlik Zirvesi
TARİH: 18 Ocak 2024, Perşembe
YER: İTÜ Süleyman Demirel Kültür Merkezi – İstanbul