e-Safe Zirveleri

Siber uzay var oldukça, siber güvenlikte var olacaktır. e-Safe Ulusal Güvenlik Etkinlikleri olarak, Siber Güvenlik ve Kişisel Verileri Koruma Sektörlerinin paydaşları olan; üreticiler, satıcılar, kamu, üniversite ve STK’ları bir araya getirerek sektörün sağlıklı gelişmesine katkıda bulunmaya çalışıyoruz. Bu bağlamda e-Safe, yerel sorunlara odaklanmış bir Ulusal Güvenlik Etkinlikleri platformudur.

6’ıncı e-Safe Siber Güvenlik Zirvesi – Açılış ve Protokol Bölümü


6’ıncı e-Safe Siber Güvenlik Zirvesi – Açılış ve Protokol Bölümü

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) ile Siber Güvenlik Kümelenmesi’nin destekleriyle düzenlenen 6’ncı e-Safe Siber Güvenlik Zirvesi “Kamu ve Özel Sektördeki Siber Güvenlik Zafiyetleri 2.0’’ temasıyla, 17 Mart 2022 tarihinde Ankara’da BTK Merkez Binası’nda gerçekleştirildi.

Etkinlikte, siber güvenlik ekosistemini oluşturan beş ana paydaş olan; üreticiler, kullanıcılar, sivil toplum kuruluşları (STK), üniversiteler ve kamu kurumlarını temsil eden 15 konuşmacı gün boyunca 3 ayrı teknik bölümde sunum yaptı.

Zirve’nin açılış konuşmasını yapan Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Dr. Ömer Fatih Sayan, siber saldırılarda bir eksen kayması olduğunu belirterek, “Siber saldırıların bireylerden ve küçük işletmelerden uzaklaşarak; büyük şirketlere, hükümetlere ve kritik altyapılara doğru yöneldiğini görüyoruz” dedi.

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu Başkanı Ömer Abdullah Karagözoğlu ise, internete bağlı cihaz sayısında yaşanan artışın, siber güvenlik zafiyetleri ve olaylarında da artışa neden olduğunu vurgulayarak, “Teknoloji geliştikçe artan ve çeşitlenen siber güvenlik zafiyetleri ve teknoloji korsanlığı risklerini önlemek için de önemli iyileştirmelere ihtiyaç duyuluyor” şeklinde konuştu.

e-Safe kurucusu ve zirve başkanı Musa Savaş ise açılış konuşmasında, ‘’Biz 6 yıl önce başlarken tabi bugünlere gelmenin hayalini kuruyorduk ve şimdi hayallerimiz gerçek oldu. Bu yıl ana temamız, ‘Kamu ve Özel Sektördeki Güvenlik Zafiyetleri 2.0’ olarak belirlendi. Bundan 5 yıl önce bu zirvelerin ilki düzenlediğimizde, hacker arkadaşları konuştururken dikkatli davranmış ve amacımızın zafiyetleri açıklamak değil, tespit edip ilgili kurumları uyarmak olduğunu vurgulamıştık’’ ifadelerini kullandı.

VİDEO: 371
BAŞLIK: 6. e-Safe Siber Güvenlik Zirvesi – Açılış ve Protokol Bölümü
ETKİNLİK: 6. e-Safe Siber Güvenlik Zirvesi
TARİH: 17 Mart 2022, Perşembe
YER: Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) – Ankara