e-Safe Zirveleri

Siber uzay var oldukça, siber güvenlikte var olacaktır. e-Safe Ulusal Güvenlik Etkinlikleri olarak, Siber Güvenlik ve Kişisel Verileri Koruma Sektörlerinin paydaşları olan; üreticiler, satıcılar, kamu, üniversite ve STK’ları bir araya getirerek sektörün sağlıklı gelişmesine katkıda bulunmaya çalışıyoruz. Bu bağlamda e-Safe, yerel sorunlara odaklanmış bir Ulusal Güvenlik Etkinlikleri platformudur.

Alper Sınav: Siber Güvenlikle İlgili Öğrendiğimiz Konuları 5G İçin de Sağlamamız Lazım


Alper Sınav: Siber Güvenlikle İlgili Öğrendiğimiz Konuları 5G İçin de Sağlamamız Lazım

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) himayesinde, 24 Eylül 2020’de Ankara’da gerçekleştirilen 4.e-Safe Siber Güvenlik Zirvesi’nde, ULAK Kablosuz İletişim Çözümleri Direktörü Alper Sınav’ın organizasyon hakkındaki düşüncelerini dinledik.

Sınav, etkinlik hakkında şunları söyledi: “Öncelikle tabii hem ülkemiz için hem de benim için ilk oldu, heyecanlandım. Yani gerçekten heyecanlandım. Bir taraftan insanlar pandemi kapsamında kendi güvenliğini sağlarken, artık heyecanlayız, bir şeylere katılmak istiyoruz. Onun heyecanı var, diğer taraftan da tabii, görmediğiniz bir kitleye canlı bir alanda sunum yapıyorsunuz, çok farklı bir duygu. Fakat çok zevkliydi. Bir de reaksiyon alacak bir altyapı kurabilsek, çok güzel olur. Bunlardan birisi, hibrit etkinliklerde soruları alabilme imkânı olabilirdi. Bir beklentim o olabilir ama onun haricinde heyecanlı ve güzel bir faaliyetti.”

Sınav, aynı zamanda, 5G teknolojileri ile birlikte artan siber güvenlik açıklarına ULAK Haberleşme olarak geliştirilen stratejiler ve çözümlere değindi.

VİDEO: 166
BAŞLIK: Alper Sınav: Siber Güvenlikle İlgili Öğrendiğimiz Konuları 5G İçin De Sağlamamız Lazım
RÖPORTAJ: Alper Sınav – ULAK Kablosuz İletişim Çözümleri Direktörü
ETKİNLİK: 4. e-Safe Siber Güvenlik Zirvesi
TARİH: 24 Eylül 2020, Perşembe
YER: BTK Ankara