e-Safe Zirveleri

Siber uzay var oldukça, siber güvenlikte var olacaktır. e-Safe Ulusal Güvenlik Etkinlikleri olarak, Siber Güvenlik ve Kişisel Verileri Koruma Sektörlerinin paydaşları olan; üreticiler, satıcılar, kamu, üniversite ve STK’ları bir araya getirerek sektörün sağlıklı gelişmesine katkıda bulunmaya çalışıyoruz. Bu bağlamda e-Safe, yerel sorunlara odaklanmış bir Ulusal Güvenlik Etkinlikleri platformudur.

Bedava olan hizmetlere dikkat!


Bedava olan hizmetlere dikkat!

2’nci e-Safe Kişisel Verileri Koruma Zirvesi, 24 Nisan 2019 tarihinde, Ankara’da, Kişisel Verileri Koruma Kurumu’nda (KVKK) gerçekleştirildi.

Etkinlikte konuşan Kişisel Verilerin Yönetimi Derneği Başkanı Ahmet Hicabi Erdinç, “Hiçbir hizmet bedavaya verilmez. Eğer bir şey ‘ücretsiz’ ise ‘ücret sizsiniz’dir” dedi.

Bedava olarak alınan hizmetlerde farkında ve dikkatli olmak gerektiğine vurgu yapan Erdinç, “Örneğin bazı web sitelerine ve sosyal medya ortamlarına nasıl olsa ücretsiz diye kolaylıkla üye olabiliyoruz ve bu esnada da bize ait bilgileri de paylaşıyoruz. Aslında bu hizmet karşılığında verilerimizi aldıkları için, bedavaya üye olmuş sayılmıyoruz. Elde edilen verilerle kişilerin ve toplumların ortak özellikleri çıkarılıyor. Analizler yapılabiliyor. Veri madenciliği de bu açıdan önem arz eden ve üzerinde çalışılması gereken bir diğer konudur” şeklinde konuştu.

“Her nimetin bir külfeti olduğu gerçektir” diyen Erdinç, sözlerine şöyle devam etti:

“Ancak bu külfetin hem kişisel, hem de toplumsal olarak ne kadar katlanılabilir olduğu da çok önemlidir. İşte bu noktada da farkında ve bilinçli olmak büyük önem arz etmektedir. Bizler tüm bu hususları önemsediğimiz zaman verisi işlenenin de, veriyi işleyenin de pek çok sorunu çözülmüş olacaktır. Bir sorunla karşılaştığımızda ‘Nerede bu devlet. Nerede bu kurum’ diyoruz. Bu beklentimiz yanlış değil. Ama bizimde bu konuda bazı haklarımız var. Bizim de bu haklarımızı bilmemiz lazım. Yani farkındalık lazım, iş birliği lazım. Sonuçta tüm bunları gerçekleştirmek için iyi bir yönetim lazımdır.”

VİDEO: 811
BAŞLIK: Bedava Olan Hizmetlere Dikkat!
KONUŞMACI: Ahmet Hicabi Erdinç – Kişisel Verilerin Yönetimi Derneği Başkanı
ETKİNLİK: 2.e-Safe Kişisel Verileri Koruma Zirvesi
TARİH: 24 Nisan 2019, Çarşamba
YER: Kişisel Verileri Koruma Kurumu – Ankara