e-Safe Zirveleri

Siber uzay var oldukça, siber güvenlikte var olacaktır. e-Safe Ulusal Güvenlik Etkinlikleri olarak, Siber Güvenlik ve Kişisel Verileri Koruma Sektörlerinin paydaşları olan; üreticiler, satıcılar, kamu, üniversite ve STK’ları bir araya getirerek sektörün sağlıklı gelişmesine katkıda bulunmaya çalışıyoruz. Bu bağlamda e-Safe, yerel sorunlara odaklanmış bir Ulusal Güvenlik Etkinlikleri platformudur.

Çin, NSA’nın TAO birimini Askeri Araştırma Üniversitesi’ni hack’lemekle suçladı!


Çin, NSA’nın TAO birimini Askeri Araştırma Üniversitesi’ni hack’lemekle suçladı!

Çin, ABD Ulusal Güvenlik Ajansı’nı (NSA), Xi’an kentindeki havacılık ve askeri araştırma odaklı bir üniversiteye siber saldırı düzenlediğini ileri sürdü.

Ulusal Bilgisayar Virüsü Acil Müdahale Merkezi (NCVERC) geçen hafta bulgularını açıkladı ve Ulusal Güvenlik Ajansı’nın (NSA) bir siber savaş istihbarat toplama birimi olan Özel Erişim Operasyonları Ofisi’ni (TAO) ülke içinde bulunan kuruluşlara karşı binlerce siber saldırıyı düzenlemekle suçladı.

Geçtiğimiz günlerde açıklama yapan Çinli yetkililer, ‘’ABD’nin davranışı Çin’in ulusal güvenliğini ve vatandaşların kişisel bilgi güvenliği için ciddi bir tehlike oluşturuyor. En güçlü teknolojilere ve yeteneklere sahip bir ülke olan ABD’nin, diğer ülkelere hırsızlık ve siber saldırılar düzenlemek için hünerini bir avantaj olarak kullanmayı derhal bırakmalı, küresel siber uzay yönetimine sorumlu bir şekilde katılmalı ve siber güvenliği savunmada yapıcı bir rol oynamalıdır.’’ dedi.