e-Safe Zirveleri

Siber uzay var oldukça, siber güvenlikte var olacaktır. e-Safe Ulusal Güvenlik Etkinlikleri olarak, Siber Güvenlik ve Kişisel Verileri Koruma Sektörlerinin paydaşları olan; üreticiler, satıcılar, kamu, üniversite ve STK’ları bir araya getirerek sektörün sağlıklı gelişmesine katkıda bulunmaya çalışıyoruz. Bu bağlamda e-Safe, yerel sorunlara odaklanmış bir Ulusal Güvenlik Etkinlikleri platformudur.

Dijital güvenin kalbi: Türkiye’nin siber güvenlik vizyonu


Dijital güvenin kalbi: Türkiye’nin siber güvenlik vizyonu

Her yıl düzenlenen e-Safe Siber Güvenlik Zirvesi’nin 9’uncusu BTK’nın (Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu) Ankara Merkez Binası’nda düzenlendi. 7 Kasım 2024 tarihinde gerçekleşen zirve kapsamında bu yıl Türkiye’de ilk kez “Siber Güvenlik” ödülleri de verildi.

Etkinliğin açılış konuşmasında yer alan Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu Başkanı Ömer Abdullah Karagözoğlu, etkinlikte; içinde bulunduğumuz yüzyılın en önemli kişisel ve toplumsal güvenlik risklerinden olan siber güvenlikle ilgili önemli konuların konuşulacağını dile getirdi.

Ömer Abdullah Karagözoğlu sözlerine şu şekilde devam etti: ‘’Siber güvenlik alanında Türkiye’nin öncü bir rol üstlenmesine katkıda bulunan ve geleneksel hale gelen bu etkinlik sektörümüzdeki uzmanlar, genç yetenekler ve paydaşlar için önemli bir buluşma haline geldi. ‘Bir insanın bir insana verebileceği en güzel ve en kıymetli hazine güvendir.’ ifadesi artık sadece insan ilişkilerinde değil dijital ortamda da büyük bir önem arz ediyor. Vatandaşlarımıza, kurum ve kuruluşlarımıza güvenli bir ortam sunabilmek için bizler kurum olarak var gücümüzle çalışmaya devam ediyoruz.’’

VİDEO: 864
BAŞLIK: Dijital Güvenin Kalbi: Türkiye’nin Siber Güvenlik Vizyonu
ETKİNLİK: 9. e-Safe Siber Güvenlik Zirvesi
TARİH: 7 Kasım 2024, Perşembe