e-Safe Zirveleri

Siber uzay var oldukça, siber güvenlikte var olacaktır. e-Safe Ulusal Güvenlik Etkinlikleri olarak, Siber Güvenlik ve Kişisel Verileri Koruma Sektörlerinin paydaşları olan; üreticiler, satıcılar, kamu, üniversite ve STK’ları bir araya getirerek sektörün sağlıklı gelişmesine katkıda bulunmaya çalışıyoruz. Bu bağlamda e-Safe, yerel sorunlara odaklanmış bir Ulusal Güvenlik Etkinlikleri platformudur.

e-Safe Digital’in İlk Çevrim İçi Etkinliğinde, Kriz Zamanlarında Dijital Altyapılar Konuşulacak


e-Safe Digital’in İlk Çevrim İçi Etkinliğinde, Kriz Zamanlarında Dijital Altyapılar Konuşulacak

Sentez Medya, e-Safe Digital markası altında ilk video konferans etkinliğini, “Kriz Zamanlarında Dijital Altyapının Önemi” teması ile DE-CIX ana sponsorluğunda 30 Haziran Saat 11:00’de gerçekleştirecek. Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Dr. Ömer Fatih Sayan’ın da konuk olacağı etkinlikte, bilişim sektörü altındaki perakende ve e-ticaret özeli üzerinden, bilişimin alt ekosistemlerine ışık tutulması amaçlanıyor.

DE-CIX ana sponsorluğunda gerçekleştirilecek etkinliğin moderatörlüğünü, e-Safe Ulusal Güvenlik Etkinlikleri Başkanı Musa Savaş üstlenecek. e-Ticaret ekosistemindeki ana paydaşlar; değişim noktası hizmeti sağlayıcıları, veri merkezi hizmeti sağlayıcıları, mobil operatörler ve perakende satıcılardan oluşuyor. Tüm bu paydaşların temsilcilerini bir araya getirmesi hedeflenen etkinlikte; değişim noktası hizmeti sağlayıcısı DE-CIX; veri merkezi hizmeti sağlayıcısı Equinix; mobil telekom operatörleri Türk Telekom, Vodafone Türkiye ve Turkcell; perakende satıcılarından Domino’s Pizza ve Hepsiburada yer alıyor. Bu paydaşların etkinlikte yer alacak konuşmacıları ise şu şekilde:

  • Bülent Şen, DE-CIX Türkiye Ülke Müdürü
  • Aslıhan Güreşcier, Equinix Türkiye Ülke Müdürü
  • Yusuf Kıraç, Türk Telekom Genel Müdür Yardımcısı
  • Meltem Bakiler Şahin, Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkan Yardımcısı
  • Gediz Sezgin, Turkcell Genel Müdür Yardımcısı
  • Aslan Saranga, Domino’s Pizza Türkiye Ülke Müdürü
  • Murat Emirdağ, Hepsiburada Genel Müdürü

Video konferans, Karel Video Konferans ve YouTube Kanalı olmak üzere iki alternatif platform üzerinden izlenebilecek. Uygulamayı indirmek için: https://www.karel.com.tr/video-konferans/vio-programlar-ve-uygulamalari/

e-Safe’in https://www.youtube.com/esafeorg adresindeki Youtube kanalından canlı yayınlanacak etkinliğin tamamı e-Safe’in web sitesinde de yayınlanacak.

Katılımcılar kayıt yaptırdıktan ve uygulamayı indirdikten sonra, e-posta ile gönderilecek süreci izleyerek, etkinliğe giriş yapabilecek.

Kayıt için: https://www.sentezmedya.com.tr/e-safe-digital-etkinlik-kayit-formu/

 

e-Safe Digital Hakkında

e-Safe Digital, e-Safe Ulusal Güvenlik Etkinlikleri’nin ana kurgusuna sadık kalan, çevrim içi bir platform olarak, salgın sürecinde hayata geçirildi. e-Safe Ulusal Güvenlik Etkinlikleri ise dünyada ve Türkiye’de gerçekleşen ve gerçekleşmesi muhtemel güvenlik açıklarının değerlendirildiği, yerel sorunlara küresel bakış açısıyla odaklanan, Türkiye’nin yakın gelecekte karşı karşıya kalabileceği riskleri masaya yatıran ve alanında uzman konuşmacılarla konuların değerlendirildiği üst düzey bir etkinlikler bütünü olarak doğdu. Sürdürülebilirlik bakış açısı ile kurgulanan ve ilk kez 2017’de gerçekleştirilen e-Safe etkinlikleri, her yıl düzenleniyor. Yılda altı faz olacak şekilde tasarlanan e-Safe etkinliklerinin, Siber Güvenlik ve Kişisel Verileri Koruma olmak üzere ilk iki fazı hayatı geçirilmiş durumda. Önümüzdeki yıllarda, e-Safe etkinliklerinin; Hack’n Code, KBRN ve Cyber Satellite fazlarının hayata geçirilmesi, tüm fazlar hayata geçirildikten sonra ise yıl içindeki zirvelerde elde edilecek sonuçların, birer bildiri halinde, yıl sonunda düzenlenecek bir kongrede yayınlanması hedefleniyor.