e-Safe Zirveleri

Siber uzay var oldukça, siber güvenlikte var olacaktır. e-Safe Ulusal Güvenlik Etkinlikleri olarak, Siber Güvenlik ve Kişisel Verileri Koruma Sektörlerinin paydaşları olan; üreticiler, satıcılar, kamu, üniversite ve STK’ları bir araya getirerek sektörün sağlıklı gelişmesine katkıda bulunmaya çalışıyoruz. Bu bağlamda e-Safe, yerel sorunlara odaklanmış bir Ulusal Güvenlik Etkinlikleri platformudur.

e-Safe veri korumada yeni teknolojiler hakkında parantez açtı


e-Safe veri korumada yeni teknolojiler hakkında parantez açtı

7’nci e-Safe Kişisel Verileri Koruma Zirvesi, “Türkiye’de ve Dünyada Kişisel Verilerin Korunmasında Yeni Gelişmeler” temasıyla 22 Mayıs 2024 tarihinde, Ankara’da, Kişisel Verileri Koruma Kurumu (KVKK) Konferans Salonu’nda düzenlendi.

Orman Genel Müdürlüğü, Bilgi Sistemleri Dairesi, Bilgi Güvenliği Müdürü Turgut Demir, etkinlik hakkındaki düşüncelerini şu şekilde dile getirdi:

“Daha önceden e-Safe’in etkinliklerine katıldım. Tabi bu etkinliklerin sürekli yapılıyor olması önemli. Biliyorsunuz özel sektör ve kamu kurumu verilerini korumak zorunda. Bu etkinliklerin önemi de şu; verileri bugün koruyorum diyebilirsiniz ama yarın koruyamayabilirsiniz. Çünkü verilerinizi elde etmeye yönelik saldırılar, yöntemler sürekli değişmektedir. Bu saldırılara karşı güvenliği sağlayacak teknolojileri bilmek gerekir. E-Safe’in bugünkü etkinliğinde blockchain teknolojisiyle kişisel verilerin korunması gündem oldu. Bu etkinliklerin devamlılığı bu yönden çok önemli. Çünkü hem güncel, hem de geleceğe yönelik teknolojileri katılımcıların öğrenmesi gerekiyor ki bugün koruduğunuz şeyi yarın da koruma devam edebilesiniz.”

VİDEO: 789
BAŞLIK: E-Safe Veri Korumada Yeni Teknolojiler Hakkında Parantez Açtı
RÖPORTAJ: Turgut Demir – Orman Genel Müdürlüğü, Bilgi Sistemleri Dairesi, Bilgi Güvenliği Müdürü
ETKİNLİK: 7.e-Safe Kişisel Verileri Koruma Zirvesi
TARİH: 22 Mayıs 2024, Çarşamba
YER: Kişisel Verileri Koruma Kurumu – Ankara