e-Safe Zirveleri

Siber uzay var oldukça, siber güvenlikte var olacaktır. e-Safe Ulusal Güvenlik Etkinlikleri olarak, Siber Güvenlik ve Kişisel Verileri Koruma Sektörlerinin paydaşları olan; üreticiler, satıcılar, kamu, üniversite ve STK’ları bir araya getirerek sektörün sağlıklı gelişmesine katkıda bulunmaya çalışıyoruz. Bu bağlamda e-Safe, yerel sorunlara odaklanmış bir Ulusal Güvenlik Etkinlikleri platformudur.

Gizlilik Politikası ile Çerez Politikası, Birbirine Benzer Olmakla Birlikte Aslında Farklı Kavramlar


Gizlilik Politikası ile Çerez Politikası, Birbirine Benzer Olmakla Birlikte Aslında Farklı Kavramlar

4.e-Safe Kişisel Verileri Koruma Zirvesi, 17 Haziran 2021’de, Ankara’da, Kişisel Verileri Koruma Kurumu’nda (KVKK) hibrit etkinlik formatında gerçekleştirildi. Etkinliğin fiziksel bölümüne, KVKK Başkanı Prof. Dr. Faruk Bilir, sponsorlar ve konuşmacılar katıldı.

Etkinlikte, kişisel verileri koruma uzmanlarının yanı sıra bu alanda faaliyet gösteren siber güvenlik firmalarının temsilcileri ve hukukçular, konuyu pek çok farklı açıdan ele aldı. Zirve bu yıl, COVID-19 salgını nedeniyle hem fiziksel olarak hem de çevrim içi şekilde hibrit etkinlik formatında gerçekleştirildi. KVKK binasında gerçekleştirilen etkinliğin fiziksel bölümüne; protokol, konuşmacılar, sponsorlar ve basın mensupları kabul edildi. İzleyiciler ise etkinliği, e-Safe’in resmi YouTube kanalı üzerinden ve Türksat Kablo-Net üzerinden canlı olarak takip ettiler.

Bilkent Üniversitesi Hukuk Fakültesi Medeni Hukuk Anabilim Dalı Öğretim Üyesi ve Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Hüseyin Can Aksoy, etkinlikte yaptığı konuşmasında şunları söyledi: “Gizlilik Politikası ile Çerez Politikası benzerdir. Çerez Politikası’nın, Gizlilik Politikası’nın kapsamında yer aldığını söylemek mümkündür. Zaten birçok veri sorumlusu, Çerez Politikalarına da Gizlilik Politikalarının içinde yer vermektedir. Bununla birlikte aynı şey değildir bunlar. Keza Çerez Politikası, Aydınlatma Yükümlülüğü’nden de farklıdır. Aydınlatma Yükümlülüğü, 6698 Sayılı Kanun’un 10’uncu maddesinde düzenlenmiştir.”

VİDEO: 302
BAŞLIK: Gizlilik Politikası ile Çerez Politikası, Birbirine Benzer Olmakla Birlikte Aslında Farklı Kavramlar
KONUŞMACI: Doç. Dr. Hüseyin Can Aksoy – Bilkent Üniversitesi Hukuk Fakültesi Medeni Hukuk Anabilim Dalı Öğretim Üyesi ve Dekan Yardımcısı
ETKİNLİK: 4.e-Safe Kişisel Verileri Koruma Zirvesi
TARİH: 17 Haziran 2021, Perşembe
YER: Kişisel Verileri Koruma Kurumu – Ankara