e-Safe Zirveleri

Siber uzay var oldukça, siber güvenlikte var olacaktır. e-Safe Ulusal Güvenlik Etkinlikleri olarak, Siber Güvenlik ve Kişisel Verileri Koruma Sektörlerinin paydaşları olan; üreticiler, satıcılar, kamu, üniversite ve STK’ları bir araya getirerek sektörün sağlıklı gelişmesine katkıda bulunmaya çalışıyoruz. Bu bağlamda e-Safe, yerel sorunlara odaklanmış bir Ulusal Güvenlik Etkinlikleri platformudur.

Her alanda siber güvenlik çalışmak gerekiyor


Her alanda siber güvenlik çalışmak gerekiyor

E-Safe’in her yıl düzenli olarak gerçekleştirdiği siber güvenlik zirvelerinin 8’incisi, 18 Ocak 2024 Perşembe günü İTÜ Süleyman Demirel Kültür Merkezi’ne ‘’Siber Güvenlikte Kariyer” ana temasıyla gerçekleştirildi.

Etkinliğin ilk panelinin moderatörlüğünü İTÜ Bilişim Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Ertuğrul Karaçuha yaptı. İkinci panelde İTÜ, Elektrik – Elektronik, Elektronik Ve Haberleşme Mühendisliği Fakültesi Prof. Dr. Berna Örs Yalçın, İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa, Bilgisayar Mühendisliği Siber Güvenlik Anabilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Muhammed Ali Aydın, BTK Akademi Koordinatörü Fatih Özkul, KVKK Akademi Koordinatörü / KVKK Veri Güvenliği Ve Bilgi Sistemleri Dairesi Başkanı Ersin Can, Siber Koza Genel Müdürü Nurullah Erdem konuşmacı olarak yer aldı.

İTÜ, Elektrik – Elektronik, Elektronik Ve Haberleşme Mühendisliği Fakültesi Prof. Dr. Berna Örs Yalçın, “Her alanda siber güvenlik çalışmak gerekiyor. Yani Bilgisayar Mühendisleri’nin işi sadece kripto olmamalı. İlk önce farkında olmamız lazım. Sonra da bunlarla ilgili önlem almanın sorumluluk olduğunu bilmek gerekiyor. Eğer herkes bu konuda sorumluysa sadece üniversite öğrencileri değil, genel halkı eğitebilir durumda olmamız lazım. Bu iş sadece üniversitelere düşerse yavaş kalırız. Bizim sorumluluğumuz, öğrenmeyi öğretebilmek” dedi.

İki konuya dikkat çeken Yalçın, “Birincisi siber güvenlik için tasarım yapmak. Yazdığımız programı siber güvenliği dert ederek yazacağız. Eğer güvenlik unsuru varsa bu ürünü satabilmek için sertifikadan geçmesi gerekiyor. Eğer bu sertifika alınmamışsa satamaz. İçinde güvenlik ürünü var denildiği anda sertifika almak gerekiyor” ifadelerini kullandı.

VİDEO: 734
BAŞLIK: Her Alanda Siber Güvenlik Çalışmak Gerekiyor
MODERATÖR: Prof. Dr. Ertuğrul Karaçuha – İTÜ Bilişim Enstitüsü Müdürü
ETKİNLİK: 8. e-Safe Siber Güvenlik Zirvesi
TARİH: 18 Ocak 2024, Perşembe
YER: İTÜ Süleyman Demirel Kültür Merkezi – İstanbul