e-Safe Zirveleri

Siber uzay var oldukça, siber güvenlikte var olacaktır. e-Safe Ulusal Güvenlik Etkinlikleri olarak, Siber Güvenlik ve Kişisel Verileri Koruma Sektörlerinin paydaşları olan; üreticiler, satıcılar, kamu, üniversite ve STK’ları bir araya getirerek sektörün sağlıklı gelişmesine katkıda bulunmaya çalışıyoruz. Bu bağlamda e-Safe, yerel sorunlara odaklanmış bir Ulusal Güvenlik Etkinlikleri platformudur.

İngiliz ordusu hack’lendi!


İngiliz ordusu hack’lendi!

Geçtiğimiz günlerde İngiliz ordusunun Twitter ve YouTube hesapları, kripto dolandırıcılığını teşvik eden paylaşımlar yapmak amacıyla siber suçlular tarafından hack’lendi.

İngiltere Savunma Bakanlığı’nın yaptığı açıklamaya göre, İngiliz ordusunun Twitter ve YouTube hesaplarının hack’lendiğini, siber saldırganların bu hesapları kripto dolandırıcılığını desteklemek için hack’lediğini vurguladı.

Hacker’ların YouTube hesabını çaldıktan hemen sonra kullanıcı profilini ‘Ark Invest’ adı ile yeniden düzenlediği görüldü. Ayrıca İngiliz ordusunun YouTube’da bulunan tüm videoları silindi. Bilgisayar korsanları ayrıca kanala kripto dolandırıcılığına katılmayı teşvik eden bir paylaşım da eklediği gelen bilgiler arasında yer aldı. Twitter’da da benzer bir değişikliğin yapıldığı ve örgütün profil resmini, biyografisini ve kapak fotoğrafını ‘The Possessed NFT’ koleksiyonuyla ilişkiliymiş gibi göstermeye çalıştıklarının altı çizildi.

Yapılan açıklamaya göre, ordunun sosyal medya hesaplarının hack’lendiğinin farkında olunduğunu ve soruşturmanın devam ettiği belirtildi. Ancak henüz sitelerin net olarak ne zaman hack’lendiği bilinmiyor.