e-Safe Zirveleri

Siber uzay var oldukça, siber güvenlikte var olacaktır. e-Safe Ulusal Güvenlik Etkinlikleri olarak, Siber Güvenlik ve Kişisel Verileri Koruma Sektörlerinin paydaşları olan; üreticiler, satıcılar, kamu, üniversite ve STK’ları bir araya getirerek sektörün sağlıklı gelişmesine katkıda bulunmaya çalışıyoruz. Bu bağlamda e-Safe, yerel sorunlara odaklanmış bir Ulusal Güvenlik Etkinlikleri platformudur.

Kurumlarda, Kişisel Verileri Koruma Politikaları Oluşturulmasının Önemi


Kurumlarda, Kişisel Verileri Koruma Politikaları Oluşturulmasının Önemi

3.e-Safe Kişisel Verileri Koruma Zirvesi, 12 Kasım 2020’de, Ankara’da, Kişisel Verileri Koruma Kurumu’nda (KVKK) hibrit etkinlik formatında gerçekleştirildi. Etkinliğin fiziksel bölümüne, KVKK Başkanı Prof. Dr. Faruk Bilir, sponsorlar ve konuşmacılar katıldı.

Etkinlikte, kişisel verileri koruma uzmanlarının yanı sıra bu alanda faaliyet gösteren siber güvenlik firmalarının temsilcileri ve hukukçular, konuyu pek çok farklı açıdan ele aldı. Zirve bu yıl, COVID-19 salgını nedeniyle hem fiziksel olarak hem de çevrim içi şekilde hibrit etkinlik formatında gerçekleştirildi. KVKK binasında gerçekleştirilen etkinliğin fiziksel bölümüne; protokol, konuşmacılar, sponsorlar ve basın mensupları kabul edildi. İzleyiciler ise etkinliği, e-Safe’in resmi YouTube kanalı üzerinden ve Türksat Kablo-Net üzerinden canlı olarak takip ettiler.

Trend Micro Satış Yöneticisi Gökhan Çörekçi, kurumlarda, kişisel verileri koruma politikaları oluşturulmasının öneminden bahsetti: “Kurumlarda, siber güvenlik, teknik ve idari tarafta yönetim politikalarının olması ve kurum çalışanlarının bu konudan bilinçlendirilmesi ve buradaki görev tanımlarının çok iyi yapılması ve bu şekilde sistemlerin koruma altına alınması, bizi biraz önce anlattığım dijital dünyadaki çok büyük verilere karşı iştahı kabaran ve verilerden kişisel çıkar ve maddi menfaat sağlayan insanlara karşı bir nebze koruyacaktır.”

VİDEO: 225
BAŞLIK: Kurumlarda, Kişisel Verileri Koruma Politikaları Oluşturulmasının Önemi
KONUŞMACI: Gökhan Çörekçi – Trend Micro Satış Yöneticisi
ETKİNLİK: 3.e-Safe Kişisel Verileri Koruma Zirvesi
TARİH: 12 Kasım 2020, Perşembe
YER: Kişisel Verileri Koruma Kurumu – Ankara