e-Safe Zirveleri

Siber uzay var oldukça, siber güvenlikte var olacaktır. e-Safe Ulusal Güvenlik Etkinlikleri olarak, Siber Güvenlik ve Kişisel Verileri Koruma Sektörlerinin paydaşları olan; üreticiler, satıcılar, kamu, üniversite ve STK’ları bir araya getirerek sektörün sağlıklı gelişmesine katkıda bulunmaya çalışıyoruz. Bu bağlamda e-Safe, yerel sorunlara odaklanmış bir Ulusal Güvenlik Etkinlikleri platformudur.

MÜREN’e siber casusluk operasyonu yapıldı!


MÜREN’e siber casusluk operasyonu yapıldı!

Türkiye’nin milli projesi olan denizaltı yönetim sistemi MÜREN’e yönelik siber saldırı düzenlendi.

Siber saldırılar artık gündemden hiç düşmüyor. Şimdide Türkiye’nin milli projesi denizaltı yönetim sistemi MÜREN’e karşı bir siber saldırı gerçekleşti. Siber güvenlik uzmanı Ersin Çahmutoğlu, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada siber saldırının gerçekleştiğini doğruladı. Çahmutoğlu, yaptığı paylaşımlarda Çinli NSFocus’un hazırladığı rapora göre menşei belirsiz yeni bir APT grubunun Ağustos ayı başında Deniz Kuvvetleri Komutanlığı’nı hedef aldığını vurguladı.

Ersin Çahmutoğlu sıralı attığı tweet’lerinde, ‘’Siber operasyonun süreci ise oldukça ilginç. MurenShark, operasyonlarını yürütebilmek için Kıbrıs’taki Yakın Doğu Üniversitesi’ni öncelikli hedef seçmiş. Ve üniversitenin web sitesini ihlal edip tam bir yıldır burayı komuta kontrol ve veri transfer sunucusu olarak kullanıyorlarmış. Rapora göre, MurenShark adlı tehdit aktörü oldukça gelişmiş yeteneklere sahip. Kullandıkları araçlar çeşitli ve spesifik yönetimleri var. Operasyon süreçlerinde ifşa olmamak için izlerini kaybettirmeye çabalamışlar. Dolayısıyla kimlikleri ve lokasyonları tespit edilmedi. Analiz sonucuna göre MurenShark’ın tek hedefi var, o da Türkiye. Amaç ise sadece siber casusluk. Arkasında kesinlikle bir devlet var!’’ ifadelerini kullandı.