e-Safe Zirveleri

Siber uzay var oldukça, siber güvenlikte var olacaktır. e-Safe Ulusal Güvenlik Etkinlikleri olarak, Siber Güvenlik ve Kişisel Verileri Koruma Sektörlerinin paydaşları olan; üreticiler, satıcılar, kamu, üniversite ve STK’ları bir araya getirerek sektörün sağlıklı gelişmesine katkıda bulunmaya çalışıyoruz. Bu bağlamda e-Safe, yerel sorunlara odaklanmış bir Ulusal Güvenlik Etkinlikleri platformudur.

Nitelikli insan kaynağı eksiğinin asıl nedeni: Sektör bilgisi yok


Nitelikli insan kaynağı eksiğinin asıl nedeni: Sektör bilgisi yok

E-Safe’in her yıl düzenli olarak gerçekleştirdiği siber güvenlik zirvelerinin 8’incisi, 18 Ocak 2024 Perşembe günü İTÜ Süleyman Demirel Kültür Merkezi’ne ‘’Siber Güvenlikte Kariyer” ana temasıyla gerçekleştirildi.

Etkinliğin ilk panelinin moderatörlüğünü İTÜ Bilişim Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Ertuğrul Karaçuha yaptı. İkinci panelde İTÜ, Elektrik – Elektronik, Elektronik Ve Haberleşme Mühendisliği Fakültesi Prof. Dr. Berna Örs Yalçın, İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa, Bilgisayar Mühendisliği Siber Güvenlik Anabilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Muhammed Ali Aydın, BTK Akademi Koordinatörü Fatih Özkul, KVKK Akademi Koordinatörü / KVKK Veri Güvenliği Ve Bilgi Sistemleri Dairesi Başkanı Ersin Can, Siber Koza Genel Müdürü Nurullah Erdem konuşmacı olarak yer aldı.

Siber Koza Genel Müdürü Nurullah Erdem, “Eğitim sadece eğitim kurumlarının veya üniversitelerin işi olmamalı. Herkes bu konuda bir şeyler yapmalı. Hepimizin ortak bir sorunu var. Nitelikli personel bulmakta zorlanıyoruz. Her yıl 10 bin civarında bilgisayar mühendisi mezun oluyor. Ama biz hala nitelikli personel bulamıyoruz” dedi.

Öğrencilerin kaynağa çok çabuk erişebildiğini söyleyen Erdem, “Ama bir çoğu bu kaynaklar içinde boğuluyor. Her eğitimi alıp, her çalışmaya katılıp kendilerine hedef çizmekte zorlanıyorlar. Eğitim çok var. Ama öğrencilerde sektör bilgisi yok. Aldıkları eğitimi sektörde nasıl kullanacakları konusunda eksiklikleri var” diye konuştu.

VİDEO: 736
BAŞLIK: Nitelikli İnsan Kaynağı Eksiğinin Asıl Nedeni: Sektör Bilgisi Yok
MODERATÖR: Prof. Dr. Ertuğrul Karaçuha – İTÜ Bilişim Enstitüsü Müdürü
ETKİNLİK: 8. e-Safe Siber Güvenlik Zirvesi
TARİH: 18 Ocak 2024, Perşembe
YER: İTÜ Süleyman Demirel Kültür Merkezi – İstanbul