e-Safe Zirveleri

Siber uzay var oldukça, siber güvenlikte var olacaktır. e-Safe Ulusal Güvenlik Etkinlikleri olarak, Siber Güvenlik ve Kişisel Verileri Koruma Sektörlerinin paydaşları olan; üreticiler, satıcılar, kamu, üniversite ve STK’ları bir araya getirerek sektörün sağlıklı gelişmesine katkıda bulunmaya çalışıyoruz. Bu bağlamda e-Safe, yerel sorunlara odaklanmış bir Ulusal Güvenlik Etkinlikleri platformudur.

Siber güvenlikte kariyer yapmak isteyenlere öneriler


Siber güvenlikte kariyer yapmak isteyenlere öneriler

E-Safe’in her yıl düzenli olarak gerçekleştirdiği siber güvenlik zirvelerinin 8’incisi, 18 Ocak 2024 Perşembe günü İTÜ Süleyman Demirel Kültür Merkezi’ne ‘’Siber Güvenlikte Kariyer” ana temasıyla gerçekleştirildi.

Etkinliğin ilk panelinin moderatörlüğünü Go4Talent Consultancy, Kurucu Ve Yönetici Ortağı olan Tuğçe Özdemir Dinçer yaptı. İlk panelde Turk.Net Leader Of Cyber Security And Data Privacy / CISO Gökhan Bozdoğan, Türk Telekom İşe Alım Grup Müdürü Nihan Tuncer, Türk Hava Yolları İK İş Ortaklığı Ve İşe Alım Yöneticisi Sevban Demirel ve Cyber Struggle Kurucusu Kubilay Onur Güngör konuşmacı olarak yer aldı.

Turk.Net Leader Of Cyber Security And Data Privacy / CISO Gökhan Bozdoğan, yeni mezunlara ve profesyonellere siber güvenlikte kariyer ve işe alım konusunda şu önerilerde bulundu:

“Yeni arkadaşlara her şeyden önce tavsiyem; bu işe isteyerek ve severek girsinler. Çok sevmeden ve hayatınızdan çok feragat etmeden yapabileceğiniz bir iş değil. Belli bir saati olan bir süreç değil. Siber güvenlik, ailenizden birisi. Siz yemek yerken de yanı başınızda oturuyor. Çünkü her dakika ona bakmak zorundasınız. Ama kariyer olanakları da fazla. Yazılım güvenliğinden tutunda network güvenliğine kadar, uygulama güvenliğinden tutunda zafiyet taramalarına kadar birçok süreç var. Kendilerine en uygun süreci deneyimledikçe görecekler. Siber güvenlikte para verilen şey okul değildir, yaşadığınız deneyimdir. Dolayısıyla o deneyimi hazineye çevirebileceğiniz bir ortam sağlarsanız hem siber güvenliği seversiniz, hem de kariyer anlamında gerçekten iyi noktalara gelirsiniz.”

Türk Telekom İşe Alım Grup Müdürü Nihan Tuncer de, “Son zamanlarda mülakatlarda en çok başarı elde eden adayların neyi neden yapmak istediğinin farkında olan kişiler olduğunu fark ediyorum. Dolayısıyla farkındalık meselesi her şeyin önüne geçmeye başladı. Çünkü kendinizi geliştirmek için kaynaklar sınırsız hale geldi. Gençlere çeşitli vesilelerle tecrübe edinmelerini tavsiye ediyorum. Bunun içerisinde bana göre bir kafede çay servisi yapmakta var. ‘Tek bir format, iyi siber güvenlikçi budur, bunu bulun alın’ değil aslında. O mesleği yaparken kullandığınız beceriler siz bir birimden başka bir birime transfer olduğunuzda bile başka beceriler kullanmaya başlıyor olabiliyorsunuz. Bunu anlamak için de genç yaşta çeşitli beceriler kazanmak için deneyim elde etmek gerekiyor” dedi.

Türk Hava Yolları İK İş Ortaklığı Ve İşe Alım Yöneticisi Sevban Demirel ise, “Bölüm seçmek isteyen arkadaşlar çok ciddi bir belirsizliğin içine adım atıyorlar. Globalde büyükler nereye gidiyorsa bizim de teknoloji olarak geleceğimiz bu. O yüzden şuan yolun başında olan arkadaşlar, burada olabildiğince işin mutfağında olabileceğiniz taraflardaki becerilerinizi geliştirmeye çalışın. Veriyle uğraşmanız gerekiyorsa veri tarafına zaman ayırın. Kendimiz interdisipliner bir şekilde hayata hazırlamak zorundayız. Bu anlamda yelpazenizi geniş tutun” şeklinde önerilerde bulundu.

Son olarak Cyber Struggle Kurucusu Kubilay Onur Güngör, “Siber güvenlikte öğrenilmesi gereken yegane şey; ‘Önümdeki problem ne? Bu problemi ben tespit etmeliyim. Bu problemi parçalarına ayırabiliyor muyum? Onları küçük problemler olarak görebiliyor muyum? Bu küçük problemler için ihtiyaç duyduğum şeylere karar verebiliyor muyum? İhtiyaçlarımı bulabiliyor muyum? Bulduğum ihtiyaçların limitasyonları var mı? Bir sonraki aşamada gelişimlerini sağlayabiliyor muyum?’ Asıl önemli olan tek konu bu. Bir de bütün bu saydığım işleri aşırı baskı altında yapacaksınız. Dolayısıyla da dayanıklılık inanılmaz önemli” ifadelerini kullandı.

VİDEO: 731
BAŞLIK: Siber Güvenlikte Kariyer Yapmak İsteyenlere Öneriler
MODERATÖR: Tuğçe Özdemir Dinçer – Go4Talent Consultancy, Kurucu Ve Yönetici Ortak
ETKİNLİK: 8. e-Safe Siber Güvenlik Zirvesi
TARİH: 18 Ocak 2024, Perşembe
YER: İTÜ Süleyman Demirel Kültür Merkezi – İstanbul