e-Safe Zirveleri

Siber uzay var oldukça, siber güvenlikte var olacaktır. e-Safe Ulusal Güvenlik Etkinlikleri olarak, Siber Güvenlik ve Kişisel Verileri Koruma Sektörlerinin paydaşları olan; üreticiler, satıcılar, kamu, üniversite ve STK’ları bir araya getirerek sektörün sağlıklı gelişmesine katkıda bulunmaya çalışıyoruz. Bu bağlamda e-Safe, yerel sorunlara odaklanmış bir Ulusal Güvenlik Etkinlikleri platformudur.

Sosyal medyadaki her hareket dijital ayak izleri oluşturur


Sosyal medyadaki her hareket dijital ayak izleri oluşturur

Günümüz dünyasında herkesin sosyal medyada oldukça fazla vakit geçirdiğini belirten KVK Uzmanı Mikail Öğürtay, “Dolayısıyla bu dünyayı kullanırken vereceğimiz bilgilere dikkat etmemiz gerekiyor” dedi.

Sosyal medyadaki hareketlerin dijital ayak izleri oluşturduğunu söyleyen Öğürtay, “Bizim beğenilerimiz, paylaşımlarımız ve yorumlarımız bizim dijital öz geçmişimizi oluşturuyor. Dolayısıyla bizim bu anlamda nasıl bir birey olduğumuzun, neleri dikkate aldığımızın çok rahat bir şekilde bilindiğini ve bu şuurla hareket etmemiz gerektiğini bilmemiz gerekiyor” şeklinde konuştu.

Bu anlamda sosyal medyada neleri paylaştığımıza dikkat etmemiz gerektiğini vurgulayan Öğürtay, “Gizlilik ayarlarımızı kontrol etmemiz, kendimizle ilgili gerekli gereksiz her şeyi paylaşmaktan kaçınmamız gerekiyor. Çünkü bizim dijital ayak izlerimiz aynı zamanda bir algı oluşturma anlamında kullanılabilir” ifadelerini kullandı.

VİDEO: 621
BAŞLIK: Sosyal Medyadaki Her Hareket Dijital Ayak İzleri Oluşturur
KONUŞMACI: Mikail Öğürtay – KVK Uzmanı
ETKİNLİK: 5. e-Safe Kişisel Verileri Koruma Zirvesi
TARİH: 17 Mayıs 2022, Salı
YER: Kişisel Verileri Koruma Kurumu – Ankara