e-Safe Zirveleri

Siber uzay var oldukça, siber güvenlikte var olacaktır. e-Safe Ulusal Güvenlik Etkinlikleri olarak, Siber Güvenlik ve Kişisel Verileri Koruma Sektörlerinin paydaşları olan; üreticiler, satıcılar, kamu, üniversite ve STK’ları bir araya getirerek sektörün sağlıklı gelişmesine katkıda bulunmaya çalışıyoruz. Bu bağlamda e-Safe, yerel sorunlara odaklanmış bir Ulusal Güvenlik Etkinlikleri platformudur.

Tüketici hakları yönetmeliği’nde kişisel verileri koruma


Tüketici hakları yönetmeliği’nde kişisel verileri koruma

2’nci e-Safe Kişisel Verileri Koruma Zirvesi, 24 Nisan 2019 tarihinde, Ankara’da, Kişisel Verileri Koruma Kurumu’nda (KVKK) gerçekleştirildi.

Etkinlikte konuşan Türk Telekom Ticari Düzenlemeler Müdürü Tuğçe Aymen, Tüketici Hakları Yönetmeliği hakkında şu ifadelere yer verdi:

“Elektronik haberleşme sektöründeki Tüketici Hakları Yönetmeliği’nde esasında baktığımızda kişisel veri tanımının yapıldığını görüyoruz. Bildiğiniz üzere kişisel veri kimliği belirli veya belirlenebilir gerçek kişiye ilişkin her türlü bilgi olarak tanımlanırken, yönetmelikte bu durum tüzel kişileri de kapsayacak şekilde düzenleniyor. Dolayısıyla elektronik haberleşme sektörü açısından tüzel kişi verisi de bir kişisel veri olarak değerlendiriliyor.”

Yönetmelikte ayrıca abonelerin kişisel verilerinin rehberde yer almasına ilişkin bu hakkı talep etmenin bir tüketici hakkı olarak düzenlendiğini söyleyen Aymen, “Dolayısıyla tüketiciler rehberde yer alıp almamayı abonelik sözleşmesi esnasında tercih etme hakkına sahip bulunuyor. Bunu da özellikle vurgulamak istedim, çünkü kurumun yakın tarihli rehber hizmetlerine ilişkin bir düzenlemesi vardı. Bu anlamda Tüketici Hakları Yönetmeliği’nde de bu hususun düzenlendiğini belirtmek isterim. Bununla birlikte pazarlama iletişimi de sektörümüz açısından ilgili kişinin rızasıyla yapılabilir nitelikte düzenlenmiştir ve buna ilişkin de bir usul, esas bulunmaktadır” dedi.

VİDEO: 802
BAŞLIK: Tüketici Hakları Yönetmeliği’nde Kişisel Verileri Koruma
KONUŞMACI: Tuğçe Aymen – Türk Telekom Ticari Düzenlemeler Müdürü
ETKİNLİK: 2.e-Safe Kişisel Verileri Koruma Zirvesi
TARİH: 24 Nisan 2019, Çarşamba
YER: Kişisel Verileri Koruma Kurumu – Ankara