e-Safe Zirveleri

Siber uzay var oldukça, siber güvenlikte var olacaktır. e-Safe Ulusal Güvenlik Etkinlikleri olarak, Siber Güvenlik ve Kişisel Verileri Koruma Sektörlerinin paydaşları olan; üreticiler, satıcılar, kamu, üniversite ve STK’ları bir araya getirerek sektörün sağlıklı gelişmesine katkıda bulunmaya çalışıyoruz. Bu bağlamda e-Safe, yerel sorunlara odaklanmış bir Ulusal Güvenlik Etkinlikleri platformudur.

Türkiye, Atlantik ve Asya Pasifik arasında köprü konumunda


Türkiye, Atlantik ve Asya Pasifik arasında köprü konumunda

2’nci e-Safe Kişisel Verileri Koruma Zirvesi, 24 Nisan 2019 tarihinde, Ankara’da, Kişisel Verileri Koruma Kurumu’nda (KVKK) gerçekleştirildi.

Etkinliğe video konferans yöntemiyle bağlanan Türkiye İhracatçılar Meclisi Genel Sekreteri Prof. Dr. Kerem Alkin, şu şekilde konuştu:

“Uluslararası hava yolu taşımacılığı endüstrisinin değerleri açısından baktığımızda, dünyada şuanda özellikle transit yolcular boyutunda önemli rakamlara imza atmakta olan Türk Hava Yolları’nın zaman içerisinde yolcularının ortaya koymuş olduğu tercihler neticesinde ortaya çıkan kişisel verileri çok etkin analiz ederek hem Türk Hava Yolları’nın kararlılığını artırmak boyutunda hem de uluslararası hava yolu taşımacılığı boyutunda bu verilerin ticarileştirilmesi suretiyle hava yollarına bugüne kadar düşünmediği birtakım verileri kazandırabilmek boyutunda çok farklı yönlerin olduğunu da vurgulamak lazım.

Bu da şu sonucu beraberinde getiriyor; biz Türkiye olarak Atlantik ve Asya Pasifik arasında gerçek manada köprü konumunda olan bir ülke olma özelliği taşıyoruz. Bunun sonucunda da Asya Pasifik’te İsrail devletinin korunması, gizliliği ve ticarileştirilmesiyle ilgili trendler, oradaki bakış açısı, yasal mevzuat ne konumda? Avrupa Birliği cephesindeki durum nedir? Avrupa Birliği’ndeki mevzuat sert mi? Acaba dünyanın başka coğrafyalarında ister verilerin hem korunması hem de ticarileştirilmesi ile ilgili olarak daha esnek birtakım düzenlemeler, mevzuatlar söz konusu mu? Dolayısıyla ABD tarafından bütün sektörlerdeki iş sürelerinin geliştirilmesi, verimliliğin artırılması ve bir süre sonra da bu kişisel veriler sayesinde ortaya çıkacak olan büyük verinin belki bir veri mimarisiyle dünya ekonomisinin gelişebilmesi açısından, dünya ekonomisinde verimliliğin artırılması açısından, sektörlerin verimliliğinin artırılması boyutunda güncelleştirilmesi kişisel verilerin gizliliği korunarak nasıl yönetilebilir? Bu konuların hepsinin önemli başlıklar olduğunu ifade etmek lazım.”

VİDEO: 796
BAŞLIK: Türkiye, Atlantik ve Asya Pasifik Arasında Köprü Konumunda
KONUŞMACI: Prof. Dr. Kerem Alkin – Türkiye İhracatçılar Meclisi Genel Sekreteri
ETKİNLİK: 2.e-Safe Kişisel Verileri Koruma Zirvesi
TARİH: 24 Nisan 2019, Çarşamba
YER: Kişisel Verileri Koruma Kurumu – Ankara