e-Safe Zirveleri

Siber uzay var oldukça, siber güvenlikte var olacaktır. e-Safe Ulusal Güvenlik Etkinlikleri olarak, Siber Güvenlik ve Kişisel Verileri Koruma Sektörlerinin paydaşları olan; üreticiler, satıcılar, kamu, üniversite ve STK’ları bir araya getirerek sektörün sağlıklı gelişmesine katkıda bulunmaya çalışıyoruz. Bu bağlamda e-Safe, yerel sorunlara odaklanmış bir Ulusal Güvenlik Etkinlikleri platformudur.

Uluslararası Siber Kalkan Tatbikatı ile uygulamalı siber güvenlik tecrübesi


Uluslararası Siber Kalkan Tatbikatı ile uygulamalı siber güvenlik tecrübesi

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) olarak siber güvenlik alanında uluslararası iş birliğine önem verdiklerini vurgulayan Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu Başkanı Ömer Abdullah Karagözoğlu, “Uluslararası Siber Kalkan 2019 Tatbikatı 19-20 Aralık 2019 tarihinde Uluslararası Telekomünikasyon Birliği ile karşılıklı ilerleme için Siber Güvenlik İttifakı’nın katkılarıyla Ankara’da gerçekleştirilmiştir. Bu tatbikatta 17 farklı ülkeden 90’a yakın katılımcıya ev sahipliği yapılmıştır. Tatbikat sırasında USOM bünyesinde geliştirilen teknik altyapımız ve senaryolarımız ile katılımcılara bir yandan uygulamalı siber güvenlik tecrübesi yaşatılırken bir yandan da olası siber saldırılara karşı atılması gereken adımlar konusunda bilgi paylaşımında bulunulmuştur” dedi.

Covid-19 ile mücadele sürecinde bilgi ve iletişim teknolojilerine olan ihtiyacın artmasının siber güvenlik sorunlarını da beraberinde getirdiğini belirten Karagözoğlu, “Bu kapsamda Ulusal Siber Olaylara Müdahale Merkezi (USOM) aracılığıyla ek önlemler almakla birlikte iletişim altyapısının devamlılığının sağlanması amacıyla altyapıyı anlık olarak izliyoruz. Yine aynı şekilde USOM bünyesinde hem insan kaynağına hem de altyapıya yapılan yatırımlar sayesinde birçok yeni başarılı proje ve operasyon gerçekleştirdik. Ayrıca USOM bünyesinde bulunan Tehdit İstihbaratı tespit ettiği önemli konuları kurumlar ile paylaşmakta birçok zararlı kampanya ve yazılım bu ekip tarafından takip edilmektedir” şeklinde konuştu.

VİDEO: 426
BAŞLIK: Uluslararası Siber Kalkan Tatbikatı İle Uygulamalı Siber Güvenlik Tecrübesi
KONUŞMACI: Ömer Abdullah Karagözoğlu – Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu Başkanı
ETKİNLİK: 4. e-Safe Siber Güvenlik Zirvesi
TARİH: 24 Eylül 2020, Perşembe
YER: Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu – Ankara