e-Safe Zirveleri

Siber uzay var oldukça, siber güvenlikte var olacaktır. e-Safe Ulusal Güvenlik Etkinlikleri olarak, Siber Güvenlik ve Kişisel Verileri Koruma Sektörlerinin paydaşları olan; üreticiler, satıcılar, kamu, üniversite ve STK’ları bir araya getirerek sektörün sağlıklı gelişmesine katkıda bulunmaya çalışıyoruz. Bu bağlamda e-Safe, yerel sorunlara odaklanmış bir Ulusal Güvenlik Etkinlikleri platformudur.

5G yeni güvenlik yaklaşımları getirecek


5G yeni güvenlik yaklaşımları getirecek

5G ile hayatımızda birçok değişikliğin olacağını söyleyen ULAK Kablosuz İletişim Çözümleri Direktörü Alper Sınav, “Bunlardan en önemlisi çok kısa süre içerisinde çok fazla bilgiyi elde edebileceğiz. Yani bir saniye içerisinde gigabaytlarca veriyi cep telefonumuza, bilgisayarımıza indirebileceğiz” dedi.

Özellikle 5G’nin başlangıcında büyük veri üzerine çalışacaklarını da dile getiren Sınav, “Yani gelişmiş geniş bant imkanlarını kullanacağız. Bunun arkasından da milisaniye seviyesindeki gecikmelerle beraber özellikle uzaktan arabaların kullanılması, uzaktan ameliyatların yapılması gibi birçok teknoloji getirmeye çalışacağız” ifadelerini kullandı.

Bunların hepsinin teknolojik sorumlulukların yanı sıra yeni güvenlik yaklaşımları da getireceğini belirten Sınav, “Çünkü bu kadar veriyi korumak, bu kadar hızlı koruma altyapısı oluşturmak ve milyonlarca cihazı eş zamanlı olarak korumak gerçekten büyük bir meydan okuma. Bu meydan okumayı da sadece başkalarından aldığımız teknolojilerle değil, ancak yerli ve milli olarak yapabileceğiz. Bunun hazırlıkları için de biz bu teknolojiyi ULAK Haberleşme olarak detaylı olarak analiz ettik. Kendi yapılarımızı kurduk” şeklinde konuştu.

VİDEO: 458
BAŞLIK: 5G Yeni Güvenlik Yaklaşımları Getirecek
KONUŞMACI: Alper Sınav – ULAK Kablosuz İletişim Çözümleri Direktörü
ETKİNLİK: 4. e-Safe Siber Güvenlik Zirvesi
TARİH: 24 Eylül 2020, Perşembe
YER: Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu – Ankara