e-Safe Zirveleri

Siber uzay var oldukça, siber güvenlikte var olacaktır. e-Safe Ulusal Güvenlik Etkinlikleri olarak, Siber Güvenlik ve Kişisel Verileri Koruma Sektörlerinin paydaşları olan; üreticiler, satıcılar, kamu, üniversite ve STK’ları bir araya getirerek sektörün sağlıklı gelişmesine katkıda bulunmaya çalışıyoruz. Bu bağlamda e-Safe, yerel sorunlara odaklanmış bir Ulusal Güvenlik Etkinlikleri platformudur.

5’inci e-Safe Siber Güvenlik Zirvesi – 3’üncü Bölüm: Gerçekleştirme Yaklaşımı


5’inci e-Safe Siber Güvenlik Zirvesi – 3’üncü Bölüm: Gerçekleştirme Yaklaşımı

“Türkiye’nin Siber Güvenlik Yol Haritası 2.0” konusu, 25 Mart’ta gerçekleştirilen 5’üncü e-Safe Siber Güvenlik Zirvesi’nde masaya yatırıldı. Etkinlikte, siber güvenlik ekosistemini oluşturan beş ana paydaş olan; üreticiler, kullanıcılar, sivil toplum kuruluşları (STK), üniversiteler ve kamu kurumlarını temsil eden 20’ye yakın konuşmacı yer aldı. Zirve, COVID-19 salgını nedeniyle bu yıl hem fiziksel olarak hem de çevrim içi şekilde gerçekleştirildi. Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) binasında düzenlenen etkinliğin fiziksel bölümüne; protokol, konuşmacılar, sponsorlar ve basın mensupları kabul edildi.

Etkinliğin 3’üncü bölümündeki konuşmacılar ve sunum başlıkları ise şunlar oldu:

– 15.10-15.30 Siber Güvenlikle İlgili Yasal Düzenlemeler – Av. Özgür Eralp – Avukat
– 15.30-15.50 2020’de Dünyada En Yaygın Siber Saldırılar, Örnek ve Yöntemler, Simulasyonlar – Hamza Aytaç Doğanay – Ankara Üniversitesi Öğretim Görevlisi, Adli Bilişim ve Siber Suç Uzmanı
– 15.50-16.10 STK’lara Düşen Görevler – Ali Yazıcı – Türkiye Bilişim Derneği (TBD) 2. Başkanı
– 16.10-16.30 Beyaz Şapkalı Hacker’ların Eylem Planından Anladıkları – Mustafa Altınkaynak – Beyaz Şapkalı Hacker

VİDEO: 235
BAŞLIK: 5. e-Safe Siber Güvenlik Zirvesi – 3’üncü Bölüm: Gerçekleştirme Yaklaşımı
ETKİNLİK: 5. e-Safe Siber Güvenlik Zirvesi
TARİH: 25 Mart 2021, Perşembe
YER: Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu – Ankara