e-Safe Zirveleri

Siber uzay var oldukça, siber güvenlikte var olacaktır. e-Safe Ulusal Güvenlik Etkinlikleri olarak, Siber Güvenlik ve Kişisel Verileri Koruma Sektörlerinin paydaşları olan; üreticiler, satıcılar, kamu, üniversite ve STK’ları bir araya getirerek sektörün sağlıklı gelişmesine katkıda bulunmaya çalışıyoruz. Bu bağlamda e-Safe, yerel sorunlara odaklanmış bir Ulusal Güvenlik Etkinlikleri platformudur.

6’ıncı e-Safe Siber Güvenlik Zirvesi


6’ıncı e-Safe Siber Güvenlik Zirvesi

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) ile Siber Güvenlik Kümelenmesi’nin destekleriyle düzenlenen 6’ncı e-Safe Siber Güvenlik Zirvesi, 6 aylık bir hazırlık sürecinin ardından, “Kamu ve Özel Sektördeki Siber Güvenlik Zafiyetleri 2.0’’ temasıyla, 17 Mart 2022 tarihinde Ankara’da BTK Merkez Binası’nda gerçekleştirildi.

15 kişilik bir danışma kurulunun hazırladığı 50 konu başlığı arasından seçilen 14 konu, siber güvenlik ekosistemini oluşturan altı paydaş olan; kullanıcılar, üreticiler, üniversiteler, sektör medyası, sivil toplum kuruluşları (STK) ve kamu otoritesini temsil eden 17 konuşmacı tarafından biri açılış üçü teknik olmak üzere dört bölümde anlatıldı.

Etkinliğe 289 ziyaretçi kaydı oluşturulurken, 37 firma ve kurumunda dahil olduğu 195 ziyaretçi katılımı gerçekleşti.

Dört bölümden oluşan etkinliğin sadece Açılış ve Protokol olarak isimlendirilen ilk bölümü e-Safe’in YouTube kanalında canlı yayınlandı ve 514 izlenmeye ulaştı. Ayrıca etkinlik 09:00-12:00 saatleri arasında Twitter’da Trend Topic’de 1’inci sırada yer aldı.