e-Safe Zirveleri

Siber uzay var oldukça, siber güvenlikte var olacaktır. e-Safe Ulusal Güvenlik Etkinlikleri olarak, Siber Güvenlik ve Kişisel Verileri Koruma Sektörlerinin paydaşları olan; üreticiler, satıcılar, kamu, üniversite ve STK’ları bir araya getirerek sektörün sağlıklı gelişmesine katkıda bulunmaya çalışıyoruz. Bu bağlamda e-Safe, yerel sorunlara odaklanmış bir Ulusal Güvenlik Etkinlikleri platformudur.

7. e-Safe Kişisel Verileri Koruma Zirvesi – Açılış ve Protokol Bölümü


7. e-Safe Kişisel Verileri Koruma Zirvesi – Açılış ve Protokol Bölümü

7’nci e-Safe Kişisel Verileri Koruma Zirvesi, “Türkiye’de ve Dünyada Kişisel Verilerin Korunmasında Yeni Gelişmeler” temasıyla 22 Mayıs 2024 tarihinde, Ankara’da, Kişisel Verileri Koruma Kurumu (KVKK) Konferans Salonu’nda düzenlendi.

Etkinliğin açılış ve protokol bölümünde e-Safe Kurucusu ve Zirve Başkanı Musa Savaş, Türk Telekom Hukuk ve Regülasyon Genel Müdür Yardımcısı Tahsin Kaplan ve Kişisel Verileri Koruma Kurumu Başkanı Prof. Dr. Faruk Bilir yer aldı.

Etkinliğin ilk açılış konuşmasını yapan Musa Savaş, “Değerli misafirler yine dolu dolu bir içeriğimiz var. Bu konuda kurum bize her türlü desteği verdi. Zirvemizin başta sektör paydaşları olmak üzere ülkemize ve milletimize hayırlı ve faydalı olmasını diliyorum. Hepinize çok teşekkür ediyorum. Hoş geldiniz” dedi.

Tahsin Kaplan ise, kişisel verilerin korunması ve bilgi güvenliği kavramlarının günümüzün en önemli kavramları haline geldiğini ifade ederek, “Türk Telekom olarak bu gelişmeleri yakından takip ediyoruz. Ayrıca başta veri güvenliği olmak üzere sektörde öncü rol üstleniyoruz. Türkiye’nin en büyük siber güvenlik ürün portföyü, en yetkin mühendis kadrosu ve en büyük siber güvenlik merkezine sahibiz. Kurumsal şebekemizin güvenliğini sağlarken, kritik kamu ve özel sektör kuruluşlarından 3 bine aşkın müşterimize 7/24 kesintisiz hizmet sunuyoruz” diye konuştu.

Son olarak Prof. Dr. Faruk Bilir de, “Bir kanun değişikliği yapıldı. Bu kanun değişiklikleri de 1 Haziran 2024 tarihinde yürürlüğe girecek. Kanuna ilişkin yapılan değişiklikler, 12 Mart 2024 tarihinde Resmi Gazete’de yayımlanmıştır. Yapılan düzenlemeyle; özel nitelikli kişisel verilerin işlenmesi, yurt dışına veri aktarımı, kabahatler ve geçici madde olmak üzere 4 maddede değişiklikler öngörülmüştür” ifadelerine yer verdi.

VİDEO: 779
BAŞLIK: 7. e-Safe Kişisel Verileri Koruma Zirvesi – Açılış ve Protokol Bölümü
ETKİNLİK: 7.e-Safe Kişisel Verileri Koruma Zirvesi
TARİH: 22 Mayıs 2024, Çarşamba
YER: Kişisel Verileri Koruma Kurumu – Ankara