e-Safe Zirveleri

Siber uzay var oldukça, siber güvenlikte var olacaktır. e-Safe Ulusal Güvenlik Etkinlikleri olarak, Siber Güvenlik ve Kişisel Verileri Koruma Sektörlerinin paydaşları olan; üreticiler, satıcılar, kamu, üniversite ve STK’ları bir araya getirerek sektörün sağlıklı gelişmesine katkıda bulunmaya çalışıyoruz. Bu bağlamda e-Safe, yerel sorunlara odaklanmış bir Ulusal Güvenlik Etkinlikleri platformudur.

Sensörler aracılığıyla toplanan veriler şehir planlamasına etki ediyor


Sensörler aracılığıyla toplanan veriler şehir planlamasına etki ediyor

2’nci e-Safe Kişisel Verileri Koruma Zirvesi, 24 Nisan 2019 tarihinde, Ankara’da, Kişisel Verileri Koruma Kurumu’nda (KVKK) gerçekleştirildi.

Etkinliğe video konferans yöntemiyle bağlanan Türkiye İhracatçılar Meclisi Genel Sekreteri Prof. Dr. Kerem Alkin, “Dünyada akıllı şehirlerin geliştirilmesi boyutunda yerel yönetim hizmetlerinin etkinliğinin ve verimliliğinin artırılması boyutunda bu çalışmaların önemli ölçüde dikkatle takip edildiğini görüyoruz. Söz konusu şehirlerin, kentlerin, özellikle de yaşam alanlarının bütününe yerleştirilen çeşitli sensörler aracılığıyla toplanan verileri yerel yönetimler ciddi manada verilen hizmetlerin etkinliğinin artırılması, toplu taşıma hizmetlerinde verimliliğinin artırılması boyutunda ciddi anlamda kullanma gayreti içerisindeler” dedi.

Yapılan analizler sonucunda yaşam alanlarıyla ticaret ve iş aktivite alanlarının yeniden planlandığını ifade eden Alkin, “Bir örnek vermek açısından; Barcelona hem havaya karbon salınımını azaltmak adına hem de aynı zamanda kentin yaşam alanıyla iş alanı arasındaki aktiviteyi yeniden organize etmek adına bu konuda ciddi çalışma yürütmüş ve bunun sonucunda söz konusu Barcelona’da yaşayan insanların kişisel verilerinden elde edilen tablo; kentin yaşam alanıyla iş alanları arasındaki mesafelerin gereğinden daha uzun olduğu sonucunu beraberinde getirmiş. Bu nedenle kentte kişilerin yaşadığı alanla işe gittikleri alanı biraz daha farklı kurgulamak adına ve bu sayede de toplu taşıma maliyetlerini minimize etmek adına ciddi çalışmaların başladığını görüyoruz” şeklinde konuştu.

Alkin devamında, “Bu boyutlarıyla bakıldığında, perakende endüstrisine etkileri itibariyle finans sektörü boyutunda, fintech dediğimiz teknolojilerin geliştirilmesi boyutunda, tasarruf sahiplerinin, yatırımcıların tasarruf ve yatırımlarıyla ilgili beklentilerinin ve tercihlerinin etkin analizi anlamında, dolayısıyla da müşterilere daha iddialı finansal ürünlerin ortaya çıkarılması anlamında bu tür kişisel verilerin ciddi anlamda analiz edildiğini görmekteyiz” ifadelerine yer verdi.

VİDEO: 795
BAŞLIK: Sensörler Aracılığıyla Toplanan Veriler Şehir Planlamasına Etki Ediyor
KONUŞMACI: Prof. Dr. Kerem Alkin – Türkiye İhracatçılar Meclisi Genel Sekreteri
ETKİNLİK: 2.e-Safe Kişisel Verileri Koruma Zirvesi
TARİH: 24 Nisan 2019, Çarşamba
YER: Kişisel Verileri Koruma Kurumu – Ankara