e-Safe Zirveleri

Siber uzay var oldukça, siber güvenlikte var olacaktır. e-Safe Ulusal Güvenlik Etkinlikleri olarak, Siber Güvenlik ve Kişisel Verileri Koruma Sektörlerinin paydaşları olan; üreticiler, satıcılar, kamu, üniversite ve STK’ları bir araya getirerek sektörün sağlıklı gelişmesine katkıda bulunmaya çalışıyoruz. Bu bağlamda e-Safe, yerel sorunlara odaklanmış bir Ulusal Güvenlik Etkinlikleri platformudur.

Aktepe: “Siber güvenlik için farkındalık çok önemli”


Aktepe: “Siber güvenlik için farkındalık çok önemli”

17 Mart 2022 tarihinde Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) binasında gerçekleştirilen 6’ncı e-Safe Siber Güvenlik Zirvesi’nde konuşan TBD (Türkiye Bilişim Derneği) Genel Başkanı Rahmi Aktepe, TBD olarak siber güvenlik anlamında öğrencilere yönelik yaptıkları çalışmalardan şu şekilde bahsetti:

“Dünyada ve Türkiye’de hep değişimden, dönüşümden, gelişimden bahsediyoruz ve bunun da çok hızlı olduğunu ifade ediyoruz. Burada bizi zora sokan en önemli kısım; siber güvenlik kısmı. Bunun için farkındalık çok çok önemli. Dolayısıyla da bizim hedef alanımızda da en önemli unsurlardan bir tanesi de öğrencilerimiz ve gençlerimiz. Bizde TBD olarak bunlarla ilgili farkındalık eğitimleri veriyoruz. Yine TBD’nin TBD Genç Çalışma Grubu var. Bu çalışma grubuyla her yıl yaz kampları düzenlenerek, gençler hedeflenerek siber güvenlik konusunda farkındalık eğitimleri yapıyoruz.”

VİDEO: 658
BAŞLIK: Aktepe: “Siber güvenlik için farkındalık çok önemli”
KONUŞMACI: Rahmi Aktepe – TBD Genel Başkanı
ETKİNLİK: 6.e-Safe Siber Güvenlik Zirvesi
TARİH: 17 Mart 2022, Perşembe
YER: Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu – Ankara