e-Safe Zirveleri

Siber uzay var oldukça, siber güvenlikte var olacaktır. e-Safe Ulusal Güvenlik Etkinlikleri olarak, Siber Güvenlik ve Kişisel Verileri Koruma Sektörlerinin paydaşları olan; üreticiler, satıcılar, kamu, üniversite ve STK’ları bir araya getirerek sektörün sağlıklı gelişmesine katkıda bulunmaya çalışıyoruz. Bu bağlamda e-Safe, yerel sorunlara odaklanmış bir Ulusal Güvenlik Etkinlikleri platformudur.

Ali Akçay: Türkiye’de Siber Güvenlikte Nitelikli Personel Açığı Var, Gençler Bu Alana Yönelmeli


Ali Akçay: Türkiye’de Siber Güvenlikte Nitelikli Personel Açığı Var, Gençler Bu Alana Yönelmeli

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) himayesinde, 14 Mart 2019’da Ankara’da gerçekleştirilen 3.e-Safe Siber Güvenlik Zirvesi’nde, ULAK Ağ Altyapı ve Entegrasyon Müdürü Ali Akçay ile etkinlik hakkında konuştuk.

Ali Akçay, e-Safe etkinlikleri hakkında şunları söyledi: “Organizasyon gerçekten faydalıydı. Siber güvenlik anlamında bilincin oluşması için. Katılımcılar çok güzel konularda konuşmalar yaptılar. Türkiye’de siber güvenliğin öneminin anlaşılması, bu konularda teknoloji geliştiren firmaların güçlenmesi ve birlikte ekosistem oluşturulması için önemli bir etkinlikti. Çok faydalı oldu. Emeği geçen herkese teşekkür ederim.”

Akçay, gençlere şu mesajı verdi: “Türkiye’de bu konuda gerçekten nitelikli personel açığı var. Bu konuya ilgi duymalılar. Üniversite yıllarında ya da daha önce, teknoloji ile ilgili gelişmeleri takip etmeliler. Bu konuda Türkiye’de gerçekten güzel çalışmalar yapan firmalar var. Buralarla kontak kurup bu çalışmalara bir şekilde dahil olabilirler. Biz bu anlamda üniversiteler ile iş birliği yapmaya çalışıyoruz. Gençlerin de bu konularda istekli olması gerçekten önemli.”

VİDEO: 119
BAŞLIK: Ali Akçay: Türkiye’de Siber Güvenlikte Nitelikli Personel Açığı Var, Gençler Bu Alana Yönelmeli
RÖPORTAJ: Ali Akçay – ULAK Ağ Altyapı ve Entegrasyon Müdürü
ETKİNLİK: 3.e-Safe Siber Güvenlik Zirvesi
TARİH: 14 Mart 2019, Perşembe
YER: Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu – Ankara