e-Safe Zirveleri

Siber uzay var oldukça, siber güvenlikte var olacaktır. e-Safe Ulusal Güvenlik Etkinlikleri olarak, Siber Güvenlik ve Kişisel Verileri Koruma Sektörlerinin paydaşları olan; üreticiler, satıcılar, kamu, üniversite ve STK’ları bir araya getirerek sektörün sağlıklı gelişmesine katkıda bulunmaya çalışıyoruz. Bu bağlamda e-Safe, yerel sorunlara odaklanmış bir Ulusal Güvenlik Etkinlikleri platformudur.

Amaç: Ciddi içerik üretip, bunu kamuya mâl etmek


Amaç: Ciddi içerik üretip, bunu kamuya mâl etmek

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) ile Siber Güvenlik Kümelenmesi’nin destekleriyle düzenlenen 6’ncı e-Safe Siber Güvenlik Zirvesi “Kamu ve Özel Sektördeki Siber Güvenlik Zafiyetleri 2.0’’ temasıyla, 17 Mart 2022 tarihinde Ankara’da BTK Merkez Binası’nda gerçekleştirildi.

Zirve’nin açılış konuşmasını yapan e-Safe kurucusu ve zirve başkanı Musa Savaş, ‘’Biz 6 yıl önce başlarken tabi bugünlere gelmenin hayalini kuruyorduk ve şimdi hayallerimiz gerçek oldu. Bu yılki ana temamız, ‘Kamu ve Özel Sektördeki Güvenlik Zafiyetleri 2.0’ olarak belirlendi. Bundan 5 yıl önce bu zirvelerin ilki düzenlediğimizde, hacker arkadaşları konuştururken dikkatli davranmış ve amacımızın zafiyetleri açıklamak değil, tespit edip ilgili kurumları uyarmak olduğunu vurgulamıştık. Bizim e-Safe zirvelerindeki amacımız; ciddi içerik üretmek ve sonra bu içeriği çeşitli mecralarda yayınlayarak kamuya mâl etmek’’ dedi.

Etkinliğin hazırlık sürecine de değinen Savaş, etkinlik için belirlenen başlıkların 15 kişilik bir danışma kurulu tarafından ilk olarak 50 konu başlığı olarak belirlendiğini ve daha sonra bu başlıkların 3 kişilik üst kurul tarafından 15 konu başlığına indirildiğini dile getirdi. Bu başlıkları etkinlik öncesi duyurduklarını da belirten Savaş, “Sunum yapacak kişilerden bu başlıklarla ilgili çarpıcı içerikler istiyoruz. Sonra bize gelen içerik başvurularını değerlendiriyoruz” ifadelerini kullandı.

VİDEO: 375
BAŞLIK: Amaç: Ciddi İçerik Üretip, Bunu Kamuya Mâl Etmek
KONUŞMACI: Musa Savaş – e-Safe Kurucusu ve Zirve Başkanı
ETKİNLİK: 6. e-Safe Siber Güvenlik Zirvesi
TARİH: 17 Mart 2022, Perşembe
YER: Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu – Ankara