e-Safe Zirveleri

Siber uzay var oldukça, siber güvenlikte var olacaktır. e-Safe Ulusal Güvenlik Etkinlikleri olarak, Siber Güvenlik ve Kişisel Verileri Koruma Sektörlerinin paydaşları olan; üreticiler, satıcılar, kamu, üniversite ve STK’ları bir araya getirerek sektörün sağlıklı gelişmesine katkıda bulunmaya çalışıyoruz. Bu bağlamda e-Safe, yerel sorunlara odaklanmış bir Ulusal Güvenlik Etkinlikleri platformudur.

Arda Meriç: Herkes Zirvede Merak Ettiği Birçok Soruya Cevap Buluyor


Arda Meriç: Herkes Zirvede Merak Ettiği Birçok Soruya Cevap Buluyor

15 Mart 2018 tarihinde Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) himayesinde Ankara’da gerçekleştirilen 2.e-Safe Siber Güvenlik Zirvesi’nde Gazeteci Arda Meriç röportaj verdi.

Arda Meriç, zirveyi şu şekilde değerlendirdi: “Zirve gerçekten olması gerekenin üzerinde katılım aldı. Siber güvenlik Türkiye’de ve dünyada şu anda çok önem verilen bir noktada. Saldırılarla ilgi çok önemli olaylar yaşanıyor. Siber güvenlikle ilgili çok açıklar var, ödeme sistemleri de bunların içine giriyor. Bunların çözümlenmesi, bunlara karşı alınacak önlemlerle ilgili tüm konuşmacılar hem de yetkili kurumlar açıklamalar, sunumlar yapıyor. Zirvedeki tüm katılımcılar mutlu bir şekilde takip ediyor.

Geçmişten bugüne bakacak olursak çok yol kat edildi. Merak edilen nokta şu: Nereye gidiyoruz? Güvenlik tehdidi var mı? Benim bankam da problem olur mu? Acaba telefonum dinleniyor mu? Yürüdüğümüz anda ne kadar güvendeyiz? Çok çeşitli şekilde insanların değişik beklentileri var. Konuya hakim olan insanlarda halktan kişiler de bunların merakı için de… Herkes bunların cevaplarını bu zirvede bulabiliyorlar.”

VİDEO: 047
BAŞLIK: Arda Meriç: Herkes Zirvede Merak Ettiği Birçok Soruya Cevap Buluyor
RÖPORTAJ: Arda Meriç – Gazeteci
ETKİNLİK: 2.e-Safe Siber Güvenlik Zirvesi
TARİH: 15 Mart 2018, Perşembe
YER: Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu – Ankara