e-Safe Zirveleri

Siber uzay var oldukça, siber güvenlikte var olacaktır. e-Safe Ulusal Güvenlik Etkinlikleri olarak, Siber Güvenlik ve Kişisel Verileri Koruma Sektörlerinin paydaşları olan; üreticiler, satıcılar, kamu, üniversite ve STK’ları bir araya getirerek sektörün sağlıklı gelişmesine katkıda bulunmaya çalışıyoruz. Bu bağlamda e-Safe, yerel sorunlara odaklanmış bir Ulusal Güvenlik Etkinlikleri platformudur.

Besim Altıok: Bir Ağa Bağlandıktan Sonra ‘Unut’u Seçip Kurtulun


Besim Altıok: Bir Ağa Bağlandıktan Sonra ‘Unut’u Seçip Kurtulun

15 Mart 2018 tarihinde Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) himayesinde Ankara’da gerçekleştirilen 2.e-Safe Siber Güvenlik Zirvesi’nde Güvenlik Mühendisi Besim Altıok röportaj verdi.

Besim Altıok zirveyi şu şekilde değerlendirdi: “Zirvede sektörden insanlarla karşılaşmamız, bir araya gelmemiz hem keyifli hem de faydalı oldu. Katılımcıların öğrenciler olması, gençler olması bir avantaj. Çünkü gençler geleceğin mühendisleri, onlara hitap etmek, onlara fikir vermek, bazı konular hakkında bilgi vermek bizi çok duygulandırıyor.”

Kablosuz ağlar için de şu tavsiyelerde bulundu: “Taşınabilir araçların artması ile kablosuz ağlar hayatımızın her alanında varlar. Kablosuz ağ hizmetleri her yere taşınmaya başladı. Bu da tehditleri artırıyor. İnsanlar kablosuz ağlara bağlanıyor ama hangisi sahte hangisi gerçek farkında değiller. Tavsiye verecek olursam; halka açık kablosuz ağlara bağlanırken mutlak dikkatli olsunlar ve bir kablosuz ağa bağlandıkları zaman unut seçeneğini seçip o kablosuz ağdan kurtulsunlar.”

VİDEO: 045
BAŞLIK: Besim Altıok: Bir Ağa Bağlandıktan Sonra ‘Unut’u Seçip Kurtulun
RÖPORTAJ: Besim Altıok – Güvenlik Mühendisi
ETKİNLİK: 2.e-Safe Siber Güvenlik Zirvesi
TARİH: 15 Mart 2018, Perşembe
YER: Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu – Ankara