e-Safe Zirveleri

Siber uzay var oldukça, siber güvenlikte var olacaktır. e-Safe Ulusal Güvenlik Etkinlikleri olarak, Siber Güvenlik ve Kişisel Verileri Koruma Sektörlerinin paydaşları olan; üreticiler, satıcılar, kamu, üniversite ve STK’ları bir araya getirerek sektörün sağlıklı gelişmesine katkıda bulunmaya çalışıyoruz. Bu bağlamda e-Safe, yerel sorunlara odaklanmış bir Ulusal Güvenlik Etkinlikleri platformudur.

Dijital değişim ve dönüşümün içinde olmamız hızını algılamamızı zorlaştırıyor


Dijital değişim ve dönüşümün içinde olmamız hızını algılamamızı zorlaştırıyor

Belki bundan 20-30 yıl sonra tarih yazılırken yaşadığımızın dönemin hızlı bir şekilde dönüştüğünü daha rahat anlayabileceğimizi söyleyen Türk Telekom Genel Müdür Yardımcısı Yusuf Kıraç, şuan bu dönüşümün içinde olduğumuzdan dolayı hızını algılayamadığımızı dile getirdi.

Yusuf Kıraç, pandemiyle birlikte bu dönüşümün daha da hızlandığını ifade etti. Türk Telekom olarak pandemi de 6 ayda yapılan bir işi bir ayda yapmaya başladıklarını belirten Kıraç, salgının başladığı mart ayından bu yana 3 milyon eve internet bağlantısı yaptıklarını ve günlük 40-50 bin yeni bağlantı talebi aldıklarını vurguladı. Kıraç, bağlantı miktarı arttıkça, siber güvenlik risklerinin de buna bağlı olarak arttığının altını çizdi.

Yusuf Kıraç sözlerine şu şekilde devam etti: ‘’Artık finansın, sağlığın ve özellikle eğitimin online olmasıyla birlikte çok ciddi bir talep ve dönüşüm çağında yaşıyoruz. Hayatımızda bu denli büyük bir dönüşüm ve değişim varken tabii ki de bu değişim ve dönüşümler bize kolaylık sağlıyor. Bununla birlikte bu kolaylıklar ciddi bir riski de beraberinde getiriyor. Bu risk genellikle siber güvenlik tarafında oluyor.’’

VİDEO: 405
BAŞLIK: Dijital Değişim ve Dönüşümün İçinde Olmamız Hızını Algılamamızı Zorlaştırıyor
KONUŞMACI: Yusuf Kıraç – Türk Telekom Genel Müdür Yardımcısı
ETKİNLİK: 4. e-Safe Siber Güvenlik Zirvesi
TARİH: 24 Eylül Mayıs 2020, Perşembe
YER: Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu – Ankara