e-Safe Zirveleri

Siber uzay var oldukça, siber güvenlikte var olacaktır. e-Safe Ulusal Güvenlik Etkinlikleri olarak, Siber Güvenlik ve Kişisel Verileri Koruma Sektörlerinin paydaşları olan; üreticiler, satıcılar, kamu, üniversite ve STK’ları bir araya getirerek sektörün sağlıklı gelişmesine katkıda bulunmaya çalışıyoruz. Bu bağlamda e-Safe, yerel sorunlara odaklanmış bir Ulusal Güvenlik Etkinlikleri platformudur.

Dijital mahremiyet nedir?


Dijital mahremiyet nedir?

Dijital dünyada yapılan bütün davranışların dijital ayak izleri oluşturduğunu belirten KVK Uzmanı Mikail Öğürtay, “Bu anlamda arama motorlarında yaptığımız aramalar, sosyal medya paylaşımlarımız ya da tıkladığımız reklamlar bizim nasıl bir dünyaya sahip olduğumuzu yansıtan durumlar. Kısacası bu tür durumlardan yola çıkarak çok rahat bir şekilde profillenebiliriz” dedi.

Bu durumun kişiye hem fırsat hem de risk durumunu oluşturduğu dile getiren Öğürtay, “Risk durumu bizim aleyhimize bu veriler kullanılarak geliştirilebilecek olan durumlar. Fırsatlar da eğer biz bu dijital dünyada bir takım hareketlerde bulunuyorsak ya da ticaret yapıyorsak bu bizim lehimize de gelişebilecek olan durumlardır. Dolayısıyla bizim hem lehimize hem de aleyhimize gelişecek durumlarla ilgili olarak nasıl hareket etmemiz gerektiği ortaya çıkıyor. Bu anlamda yeni bir kavramla karşılaşıyoruz. O da dijital mahremiyet. Dijital mahremiyet, kişinin kişisel bilgilerini başkalarından koruma, neyi, kiminle, ne kadar paylaşacağına kendisinin karar verme durumudur” şeklinde konuştu.

VİDEO: 615
BAŞLIK: Dijital Mahremiyet Nedir?
KONUŞMACI: Mikail Öğürtay – KVK Uzmanı
ETKİNLİK: 5. e-Safe Kişisel Verileri Koruma Zirvesi
TARİH: 17 Mayıs 2022, Salı
YER: Kişisel Verileri Koruma Kurumu – Ankara