e-Safe Zirveleri

Siber uzay var oldukça, siber güvenlikte var olacaktır. e-Safe Ulusal Güvenlik Etkinlikleri olarak, Siber Güvenlik ve Kişisel Verileri Koruma Sektörlerinin paydaşları olan; üreticiler, satıcılar, kamu, üniversite ve STK’ları bir araya getirerek sektörün sağlıklı gelişmesine katkıda bulunmaya çalışıyoruz. Bu bağlamda e-Safe, yerel sorunlara odaklanmış bir Ulusal Güvenlik Etkinlikleri platformudur.

Engin Bora Şahin: Fidye Yazılımları Gibi Siber Riskler, Artık Bireyleri de Etkilemeye Başladı


Engin Bora Şahin: Fidye Yazılımları Gibi Siber Riskler, Artık Bireyleri de Etkilemeye Başladı

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) himayesinde, 14 Mart 2019’da Ankara’da gerçekleştirilen 3.e-Safe Siber Güvenlik Zirvesi’nde, KPMG Türkiye Bilgi Risk Yönetim Müdürü Engin Bora Şahin ile etkinlik gündemini değerlendirdik.

Engin Bora Şahin, e-Safe etkinlikleri hakkında şunları söyledi: “Etkinlik çok güzeldi herkese çok teşekkür ediyoruz. Umarım Türkiye’deki, siber güvenlik anlamındaki farkındalık, giderek artacaktır.”

Şahin, fidye yazılımları gibi siber risklerin, artık bireyleri de etkilemeye başladığına dikkat çekti: “Saldırıyı beklememek gerekiyor. Öncesinde bunun farkında olup gerekli önlemleri almamız lazım. Bu sadece kamu kurum ve kuruluşları için geçerli değil, bireysel olarak da geçerli. Günümüzde artık fidye yazılımları, sadece kurum ve kuruluşları değil, kişileri de etkilemeye başladı. Dolayısıyla belki de kullandığımız her türlü erişim verilerimizi, şifrelerimizi ve bilgilerimizi gizli tutmalı ve gerekli önlemlerin tamamını almalıyız.

Saldırı sonrasında ise alınacak çok daha farklı önlemler var. Orada saldırı öncesinde aldığımız önlemleri, belki saldırı sonrasında kullanıyor olacağız. Bir daha gerçekleşmemesi adına, belki kök-neden analizlerini gerçekleştirerek, bunların önüne geçiyor olacağız.”

VİDEO: 116
BAŞLIK: Engin Bora Şahin: Fidye Yazılımları Gibi Siber Riskler, Artık Bireyleri de Etkilemeye Başladı
RÖPORTAJ: Engin Bora Şahin – KPMG Türkiye Bilgi Risk Yönetim Müdürü
ETKİNLİK: 3.e-Safe Siber Güvenlik Zirvesi TARİH: 14 Mart 2019, Perşembe
YER: Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu – Ankara