e-Safe Zirveleri

Siber uzay var oldukça, siber güvenlikte var olacaktır. e-Safe Ulusal Güvenlik Etkinlikleri olarak, Siber Güvenlik ve Kişisel Verileri Koruma Sektörlerinin paydaşları olan; üreticiler, satıcılar, kamu, üniversite ve STK’ları bir araya getirerek sektörün sağlıklı gelişmesine katkıda bulunmaya çalışıyoruz. Bu bağlamda e-Safe, yerel sorunlara odaklanmış bir Ulusal Güvenlik Etkinlikleri platformudur.

Selda Oknas: Şirketler Bir Başlangıç Yaparak Mutlaka Siber Risk Sigortası Satın Almalı


Selda Oknas: Şirketler Bir Başlangıç Yaparak Mutlaka Siber Risk Sigortası Satın Almalı

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) himayesinde, 14 Mart 2019’da Ankara’da gerçekleştirilen 3.e-Safe Siber Güvenlik Zirvesi’nde, sektörde karşılaşılabilecek siber riskleri ve buna yönelik sigorta kavramını, AON Türkiye CEO’su Selda Oknas’tan dinledik.

Selda Oknas, e-Safe etkinlikleri hakkında şunları söyledi: “Mükemmel bir organizasyon. Kendi konularında uzman olan çok fazla katılımcı var. Hepsini ayrı ayrı dinlemekten büyük keyif aldım. İlk defa katılıyorum, organizatörlere teşekkür ederim.”

Oknas, siber risk sigortalarının teminat kapsamının oldukça geniş olduğunu vurguladı: “Siber riskleri önlemek ve azaltmak için şirketler kendi içlerinde ve dış danışmanlarla önlem almalı ama önlenemeyecek riskler var. Bunu da sigorta şirketlerine transfer etmeleri gerekiyor.

Siber risk bir yandan korkunç, tahmin edilmesi zor çünkü geçmişle ilgili fazla örnek ve tarihçe yok ama son yıllarda gittikçe artıyor. WannaCry gibi olaylar, virüs saldırıları bunlardan bazıları. Türkiye’de de gizlenen ama var olan fidyelerin fısıltılarını duyuyoruz farklı sektörlerde. O yüzden şu anda sigorta satın almak pahalı değil. Ben şirketlere mutlaka bir başlangıç yapıp siber risk sigortası satın almalarını öneriyorum. Teminat da gayet geniş. Veri kurumunun cezaları, fidye, veri kaybından dolayı üçüncü şahısların açacağı davalar sonucu sorumluluklar, kendi sistemlerinin eski haline dönüştürülmesi için yapacakları masraflar gibi pek çok masrafı teminat altına alıyor.”

VİDEO: 115
BAŞLIK: Selda Oknas: Şirketler Bir Başlangıç Yaparak Mutlaka Siber Risk Sigortası Satın Almalı
RÖPORTAJ: Selda Oknas – AON Türkiye CEO’su
ETKİNLİK: 3.e-Safe Siber Güvenlik Zirvesi
TARİH: 14 Mart 2019, Perşembe
YER: Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu – Ankara