e-Safe Zirveleri

Siber uzay var oldukça, siber güvenlikte var olacaktır. e-Safe Ulusal Güvenlik Etkinlikleri olarak, Siber Güvenlik ve Kişisel Verileri Koruma Sektörlerinin paydaşları olan; üreticiler, satıcılar, kamu, üniversite ve STK’ları bir araya getirerek sektörün sağlıklı gelişmesine katkıda bulunmaya çalışıyoruz. Bu bağlamda e-Safe, yerel sorunlara odaklanmış bir Ulusal Güvenlik Etkinlikleri platformudur.

Eyüp Çelik: Kurum İçerisindeki En Zayıf Halka Olan Son Kullanıcılar, Hacklemeyi Kolaylaştırıyor


Eyüp Çelik: Kurum İçerisindeki En Zayıf Halka Olan Son Kullanıcılar, Hacklemeyi Kolaylaştırıyor

Kişisel Verileri Koruma Kurumu (KVKK) binasında, 12 Kasım 2020’de hibrit olarak gerçekleştirilen 3.e-Safe Kişisel Verileri Koruma Zirvesi’nde, Beyaz Şapkalı Hacker Eyüp Çelik ile etkinlik gündemini değerlendirdik.

Çelik, etkinlik hakkında şunları söyledi: “Bu etkinlikleri oldukça olumlu buluyoruz çünkü pandeminin yarattığı problemleri, artık yavaş yavaş hibrit etkinlikler ile atlatmaya çalışıyoruz. Etkinlikte emeği geçen bütün arkadaşlara da buradan teşekkür ediyorum.”

Çelik, kırılamayacak siber güvenlik sistemi olmadığının altını çizerek şu şekilde devam etti: “Kırılamayacak hiçbir bir şey yok artık dünyada. Her şey kırılır, sadece biraz zamana ihtiyaç var.”

Çelik, kurumların, siber güvenlik alanındaki en büyük eksikliklerini şöyle özetledi: “Uzun yıllardır pek çok kuruma sızma testleri yapan biri olarak söylüyorum bunu. Türkiye’nin 500’ün üzerinde kuruma sızma testi yaptım şu ana kadar. Kurumların en çok gol yediği yerlerden bahsetmek gerekiyor aslında. Kurumların en çok gol yediği yer, doğru güncellenmemiş sistemler. Sürekli güncellenmeyen, geçmişte kullanılan ama artık desteği bitmiş sistemlerin var olması ve bunların sıklıkla kullanılıyor olması. Anti-virüs sistemi benzeri güvenlik ürünlerinin güncel olmamasından kaynaklı problemler var. Ve kurum içerisindeki zayıf halkalar aslında. Yani kurum içerisinde yer alan son kullanıcılar. Bunlar bizim için zayıf halkalar ve kurumların hack’lenmesine neden oluyor.”

VİDEO: 198
BAŞLIK: Eyüp Çelik: Kurum İçerisindeki En Zayıf Halka Olan Son Kullanıcılar, Hacklemeyi Kolaylaştırıyor
RÖPORTAJ: Eyüp Çelik – Beyaz Şapkalı Hacker
ETKİNLİK: 3. e-Safe Kişisel Verileri Koruma Zirvesi
TARİH: 12 Kasım 2020, Perşembe
YER: Kişisel Verileri Koruma Kurumu – Ankara