e-Safe Zirveleri

Siber uzay var oldukça, siber güvenlikte var olacaktır. e-Safe Ulusal Güvenlik Etkinlikleri olarak, Siber Güvenlik ve Kişisel Verileri Koruma Sektörlerinin paydaşları olan; üreticiler, satıcılar, kamu, üniversite ve STK’ları bir araya getirerek sektörün sağlıklı gelişmesine katkıda bulunmaya çalışıyoruz. Bu bağlamda e-Safe, yerel sorunlara odaklanmış bir Ulusal Güvenlik Etkinlikleri platformudur.

Galip Zerey: Siber Güvenlik 7/24 Yapılması Gereken Bir İş


Galip Zerey: Siber Güvenlik 7/24 Yapılması Gereken Bir İş

Ankara’da 15 Mart 2018 tarihinde Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) himayesinde gerçekleştirilen 2.e-Safe Siber Güvenlik Zirvesi’nde Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Galip Zerey ile röportaj yaptık.

2.e-Safe zirvesini ve siber güvenlik konusunu Galip Zerey şu şekilde değerlendirdi: “Zirvede olmaktan mutluyum. Bakanlık olarak bu tür zirveleri destekliyoruz ve çok yararlı olduğunu düşünüyoruz. Kamu ve özel sektörümüzün de bu tür etkinliklere katılıp bilgi alışveriş yapmalarını çok kıymetli buluyoruz.

Siber güvenlik önemli bir konu. Türkiye’nin gündeminde farkındalık var. Herkes siber güvenlik konusunda ekibini eğitmeye çalışıyor, şirketini korumaya çalışıyor, yazılımlarını güncellemeye çalışıyor. Siber güvenlik 7/24 yapılması gereken ve süreklilik arz eden bir iş. Hiçbir zaman biz başardık, iyi durumdayız, duralım demek gibi bir şansınız yok. Çünkü siber saldırıların şekli etkisi boyutu sürekli değişiyor. Bu sürekli saldırılara karşı alınan tedbirlerde sürekli değişiyor. Bu nedenle eğitimli bir ekiple beraber yerli ve milli yazılımlardan oluşan bir güvenlik ortamında bu işi sürdürmemiz lazım.”

VİDEO: 042
BAŞLIK: Siber Güvenlik 7/24 Yapılması Gereken Bir İş
RÖPORTAJ: Galip Zerey – Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Müsteşarı
ETKİNLİK: 2.e-Safe Siber Güvenlik Zirvesi
TARİH: 15 Mart 2018, Perşembe
YER: Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu – Ankara