e-Safe Zirveleri

Siber uzay var oldukça, siber güvenlikte var olacaktır. e-Safe Ulusal Güvenlik Etkinlikleri olarak, Siber Güvenlik ve Kişisel Verileri Koruma Sektörlerinin paydaşları olan; üreticiler, satıcılar, kamu, üniversite ve STK’ları bir araya getirerek sektörün sağlıklı gelişmesine katkıda bulunmaya çalışıyoruz. Bu bağlamda e-Safe, yerel sorunlara odaklanmış bir Ulusal Güvenlik Etkinlikleri platformudur.

Gürhan: “Kişi kendini geliştirmediği sürece aldığı eğitimin bir önemi yoktur”


Gürhan: “Kişi kendini geliştirmediği sürece aldığı eğitimin bir önemi yoktur”

17 Mart 2022 tarihinde Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) binasında gerçekleştirilen 6’ncı e-Safe Siber Güvenlik Zirvesi’nde konuşan Başkent Üniversitesi İşletme Bölümü 3’üncü Sınıf Öğrencisi Enis Gürhan, siber güvenlik alanına ilgisinin nasıl başladığını şu şekilde dile getirdi:

“İşletme Bölümünde okurken kendimi bilgisayar ve teknoloji alanında geliştirmeye karar verdim. Kendimi farklı alanlarda geliştirmeye başladım. Daha sonra siber güvenlik isminde bir platformla tanışma şansı buldum. Benim açımdan böyle ilerledi olay ve ben bu konuyu biraz daha merak etmeye başladım. Çünkü bu konuda gerek yazılımlar olsun, gerek işletmecilik olsun aslında tüm faaliyetlerin toplandığı bir alandı ve benim ilgimde bu şekilde başladı diyebilirim.”

Siber güvenlik bilincinin sağlanmasında Türkiye’nin eğitim konusunda ne durumda olduğuna da değinen Gürhan, “Ülkemizde eğitimler tabi ki yetersiz demek yanlış bir yorum olur. Eğitimler yeterli ama kişilerin kendini geliştirmesi her zaman önemli bir olaydır. Çünkü kişi kedinin ne kadar geliştirebilirse, mesleğinde ve hayatında buna daha çok yansıması olacaktır. O yüzden eğitimlerin yeterli olduğunu düşünüyorum. Ancak kişi kendini geliştirmediği sürece aldığı eğitiminde bir önemi yoktur. Çünkü ne kadar geliştirilmeye açık olunursa platformlar sayesinde bakanlıklarımızın, okullarımızın düzenlediği etkinlikler sayesinde düzenlenirse bunları daha etkili olacağını düşünüyorum” şeklinde konuştu.

VİDEO: 641
BAŞLIK: Gürhan: “Kişi kendini geliştirmediği sürece aldığı eğitimin bir önemi yoktur”
KONUŞMACI: Enis Gürhan – Başkent Üniversitesi İşletme Bölümü 3’üncü Sınıf Öğrencisi
ETKİNLİK: 6.e-Safe Siber Güvenlik Zirvesi
TARİH: 17 Mart 2022, Perşembe
YER: Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu – Ankara