e-Safe Zirveleri

Siber uzay var oldukça, siber güvenlikte var olacaktır. e-Safe Ulusal Güvenlik Etkinlikleri olarak, Siber Güvenlik ve Kişisel Verileri Koruma Sektörlerinin paydaşları olan; üreticiler, satıcılar, kamu, üniversite ve STK’ları bir araya getirerek sektörün sağlıklı gelişmesine katkıda bulunmaya çalışıyoruz. Bu bağlamda e-Safe, yerel sorunlara odaklanmış bir Ulusal Güvenlik Etkinlikleri platformudur.

Hacker’lar, Çin tarihindeki en büyük veri sızıntısını gerçekleştirdi!


Hacker’lar, Çin tarihindeki en büyük veri sızıntısını gerçekleştirdi!

Bir grup hacker’ın, Şanghay polis veri tabanına sızdığı iddiaları ortaya atıldı. Veri tabanına sızan siber suçlular, terabaytlarca veri çalmayı başardı.

Siber saldırıyı gerçekleştirdiklerini öne süren hacker grubu, polis veri tabanından isim, adres, ulusal kimlikler, telefon numaraları ve ceza davaları da dahil olmak üzere 23 terabayttan fazla veriyi çalıp satışa çıkardı.

Kimlikleri henüz belirlenemeyen bilgisayar korsanlarının, çalınan veriler için yaklaşık 200 bin dolar değerinde Bitcoin istedikleri dikkat çekerken, iddia edilen sızıntının büyüklüğü Çin tarihinde bir ilk olarak nitelendirildi.

Hack iddiaları gözleri yetkililere çevirirken, Şanghay yetkilileri ve Çin Siber Uzay Yönetimi temsilcilerinden ise henüz olayla ilgili bir açıklama gelmedi.