e-Safe Zirveleri

Siber uzay var oldukça, siber güvenlikte var olacaktır. e-Safe Ulusal Güvenlik Etkinlikleri olarak, Siber Güvenlik ve Kişisel Verileri Koruma Sektörlerinin paydaşları olan; üreticiler, satıcılar, kamu, üniversite ve STK’ları bir araya getirerek sektörün sağlıklı gelişmesine katkıda bulunmaya çalışıyoruz. Bu bağlamda e-Safe, yerel sorunlara odaklanmış bir Ulusal Güvenlik Etkinlikleri platformudur.

Hakkı Öcal: Siber Güvenlik Normal Hayatta Çok Kolay Olabilir


Hakkı Öcal: Siber Güvenlik Normal Hayatta Çok Kolay Olabilir

Ankara’da 15 Mart 2018 tarihinde Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) himayesinde gerçekleştirilen 2.e-Safe Siber Güvenlik Zirvesi’nde İbn Haldun Üniversitesi Öğretim Üyesi Hakkı Öcal sorularımızı cevaplandırdı.

Hakkı Öcal, e-Safe zirvesini şu şekilde değerlendirdi: “Dinleyiciler açısından bakınca katılımcı çok genç insan var, bu iyi bir şey. Genç arkadaşların güvenlik ile ilgili teknik bilgileri öğrenmeleri Türkiye’nin siber güvenlik geleceği için çok önemli.”

“Hayat çok basit, bu basitlikten yola çıkarak güvenlik deyince ne diyebiliriz?” sorusunu Öcal şöyle cevapladı: “Siber güvenlik dediğiniz zaman İran’da hiçbir bilgisayar sistemi hiçbir elektrik sistemi çalışmadı birileri gelip onu bozdular. O kadar karmaşık da olabilir; bir banka hesabına girip oradaki parayı çekmek kadar basit olabilir. İnsanlar ATM makinalarına küçük bir kamera yapıp sizin hangi harfleri hangi şifreleri girdiğinize bakıp kullanıyor. Bizler güvenen, korkan insanlarız. Polisten geliyor diye bir telefon alınca ödümüz kopuyor. Polisin böyle aramayacağını bilmemiz gerekiyor.”

VİDEO: 040
BAŞLIK: Hakkı Öcal: Siber Güvenlik Normal Hayatta Çok Kolay Olabilir
RÖPORTAJ: Hakkı Öcal – İbn Haldun Üniversitesi Öğretim Üyesi
ETKİNLİK: 2.e-Safe Siber Güvenlik Zirvesi
TARİH: 15 Mart 2018, Perşembe
YER: Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu – Ankara