e-Safe Zirveleri

Siber uzay var oldukça, siber güvenlikte var olacaktır. e-Safe Ulusal Güvenlik Etkinlikleri olarak, Siber Güvenlik ve Kişisel Verileri Koruma Sektörlerinin paydaşları olan; üreticiler, satıcılar, kamu, üniversite ve STK’ları bir araya getirerek sektörün sağlıklı gelişmesine katkıda bulunmaya çalışıyoruz. Bu bağlamda e-Safe, yerel sorunlara odaklanmış bir Ulusal Güvenlik Etkinlikleri platformudur.

Halil Nadir Teberci: TELKODER Olarak Bir Siber Güvenlik Raporu Hazırlıyoruz


Halil Nadir Teberci: TELKODER Olarak Bir Siber Güvenlik Raporu Hazırlıyoruz

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) himayesinde, 24 Eylül 2020’de Ankara’da gerçekleştirilen 4.e-Safe Siber Güvenlik Zirves’nde, Serbest Telekomünikasyon İşletmecileri Derneği (TELKODER) Yönetim Kurulu Başkanı Halil Nadir Teberci’nin organizasyon hakkındaki düşüncelerini dinledik.

Teberci, etkinlik hakkında şunları söyledi: “Özellikle hibrit olması, içeride de söylediler, ilkmiş galiba Türkiye’de. Bu açıdan Musa Bey’i, sizleri ve emeği geçen herkesi tebrik ederim. Ama bizim yeni normalimiz bu oldu artık diye düşünüyorum. Hatta hibrit de değil, tamamen video konferanslarla devam ediyoruz. Uzun zamandır böyle devam ediyoruz. Bütün çalışmalarımız uzaktan, bütün kurumlar buna uyum sağladı. Dolayısıyla buna alışacağız. Yeni normalimiz bu.”

Teberci, TELKODER olarak siber güvenlik kapsamında yaptıkları çalışmaları şöyle özetledi: “Bizim bir siber güvenlik çalışma grubumuz var. Şu anda onlar bir rapor hazırlayacaklar, hazırlıyor arkadaşlarım. Bu rapor çıkınca kamuoyu ile de paylaşacağız. Çünkü altyapıyı yöneten işletmeciler bizim üyelerimiz. Artı veri merkezleri ki siber güvenliğin ana hedeflerinden bir tanesidir. Dolayısıyla bizi çok ilgilendiriyor, bu manada da bir çalışma yapıyoruz. Bir grubumuz var, o grubumuz bu çalışmayı bitirdikten sonra kamuoyuyla da paylaşacağız.”

VİDEO: 161
BAŞLIK: Halil Nadir Teberci: TELKODER Olarak Bir Siber Güvenlik Raporu Hazırlıyoruz
RÖPORTAJ: Halil Nadir Teberci – Serbest Telekomünikasyon İşletmecileri Derneği (TELKODER) Yönetim Kurulu Başkanı
ETKİNLİK: 4. e-Safe Siber Güvenlik Zirvesi
TARİH: 24 Eylül 2020, Perşembe
YER: BTK Ankara