e-Safe Zirveleri

Siber uzay var oldukça, siber güvenlikte var olacaktır. e-Safe Ulusal Güvenlik Etkinlikleri olarak, Siber Güvenlik ve Kişisel Verileri Koruma Sektörlerinin paydaşları olan; üreticiler, satıcılar, kamu, üniversite ve STK’ları bir araya getirerek sektörün sağlıklı gelişmesine katkıda bulunmaya çalışıyoruz. Bu bağlamda e-Safe, yerel sorunlara odaklanmış bir Ulusal Güvenlik Etkinlikleri platformudur.

Hasta verileri sigorta şirketlerine satılıyor!


Hasta verileri sigorta şirketlerine satılıyor!

Sağlık sektörüne yönelik siber saldırıların başlıca iki nedeninin hassas veri ve şantaj olduğunu belirten Trend Micro Kamu Teknik Lideri Burak İnce, “En başta hassas verinin olmasının sebebi; hasta bilgileri özel bilgiler, çok kritik ve hassas bilgiler olduğu için bu saldırganlar için çok cazip bir nokta. Hatta yer altı pazarında birçok hasta bilgilerinin alınıp, özelliklede sigorta şirketlerine satıldığı iddia ediliyor” diyerek sözlerine şöyle devam etti:

“Şantaj ise, hastanedeki hasta verileri ve sistemin işlemesi çok kritik olduğu için ‘biz dosyalarınızı şifreledik veya verileriniz elimizde bize şu kadar para verin size geri verelim’ motivasyonuyla yapılan tehditlerdir.”

Sağlık sektörüne yapılan siber saldırıların başarılı olma nedenlerini de sıralayan İnce, “İlk iki sırayı insan hatası ve öncelikler alıyor. İnsan hatasından kasıt; kişilerin bu alanda çok eğitimli ve bilinçli olmamaları. Dolayısıyla bu birçok hataya sebep oluyor. İkinci sırada yer alan önceliklerden kasıt; belli noktalarda hastalara hızlı hizmet verebilmek için güvenlik katmanlarının geri plana atılması” şeklinde konuştu.

VİDEO: 510
BAŞLIK: Hasta Verileri Sigorta Şirketlerine Satılıyor!
KONUŞMACI: Burak İnce – Trend Micro Kamu Teknik Lideri
ETKİNLİK: 4. e-Safe Siber Güvenlik Zirvesi
TARİH: 24 Eylül 2020, Perşembe
YER: Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu – Ankara