e-Safe Zirveleri

Siber uzay var oldukça, siber güvenlikte var olacaktır. e-Safe Ulusal Güvenlik Etkinlikleri olarak, Siber Güvenlik ve Kişisel Verileri Koruma Sektörlerinin paydaşları olan; üreticiler, satıcılar, kamu, üniversite ve STK’ları bir araya getirerek sektörün sağlıklı gelişmesine katkıda bulunmaya çalışıyoruz. Bu bağlamda e-Safe, yerel sorunlara odaklanmış bir Ulusal Güvenlik Etkinlikleri platformudur.

Herhangi bir kritik altyapıya gerçekleştirilen saldırı, diğer altyapıları da etkiler


Herhangi bir kritik altyapıya gerçekleştirilen saldırı, diğer altyapıları da etkiler

Kritik altyapıların yeri doldurulamaz servisler sağlayan iş birimlerinden oluştuğunu söyleyen Trend Micro Satış Yöneticisi Gökhan Çörekçi, “Çünkü hayatımızın her alanında bu servisleri kullanıyoruz” dedi.

Bu servislerin insanların sosyal hayatları ve ekonomik aktiviteleri için vazgeçilmez olduğunu da belirten Çörekçi, “Eğer bir altyapının fonksiyonu durdurulur, azaltılır veya erişilemez hale gelirse insanların sosyal hayatları ve ekonomik aktiviteleri alt üst olur” ifadelerini kullandı.

“Türkiye’de şuan da 53 tane havalimanı var ve bu 53 havalimanında bir yıl içerisinde 892 bine yakın iç hat uçuşu ve 651 bine yakın dış hat uçuşu olmak üzere toplam da 1 milyon 544 bine yakın bir sefer sayısı var. Aynı zamanda sağlık sektörüne baktığımız zaman bin 518 tane hastanemiz var. 22 tane şehir hastanemiz var. Bin 85 tane ameliyathanemiz var. Finans sektöründe 48 banka ve 9 bin 844 tane şube var” diyen Çörekçi, siber saldırı kaynaklı bir enerji kesintisi olduğu zaman sağlık, haberleşme, finans, ulaşım ve diğer tüm alt kırılımların da bu saldırıdan etkileneceğini dile getirdi.

VİDEO: 552
BAŞLIK: Herhangi Bir Kritik Altyapıya Gerçekleştirilen Saldırı, Diğer Altyapıları da Etkiler
KONUŞMACI: Gökhan Çörekçi – Trend Micro Satış Yöneticisi
ETKİNLİK: 5. e-Safe Siber Güvenlik Zirvesi
TARİH: 25 Mart 2021, Perşembe
YER: Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu – Ankara