e-Safe Zirveleri

Siber uzay var oldukça, siber güvenlikte var olacaktır. e-Safe Ulusal Güvenlik Etkinlikleri olarak, Siber Güvenlik ve Kişisel Verileri Koruma Sektörlerinin paydaşları olan; üreticiler, satıcılar, kamu, üniversite ve STK’ları bir araya getirerek sektörün sağlıklı gelişmesine katkıda bulunmaya çalışıyoruz. Bu bağlamda e-Safe, yerel sorunlara odaklanmış bir Ulusal Güvenlik Etkinlikleri platformudur.

Hiç Değişmeyen Güvenlik Sorumuz: Anne Kızlık Soyadı!


Hiç Değişmeyen Güvenlik Sorumuz: Anne Kızlık Soyadı!

e-Safe Kişisel Verileri Koruma Zirvesi, 25 Ocak 2018’de, Ankara’da, Kişisel Verileri Koruma Kurumu (KVKK) himayesinde gerçekleştirildi. Zirvede Av. Özgür Eralp moderatörlüğünde “Kişisel Verileri Korumanın Hukuki Yönü” konusu alanında uzmanları ile ele alındı.

Etkinlikte, kişisel verileri koruma uzmanlarının yanı sıra bu alanda faaliyet gösteren siber güvenlik firmalarının temsilcileri ve hukukçular, konuyu pek çok farklı açıdan ele aldı. İlki düzenlenen zirvede protokol, konuşmacılar, sponsorlar, basın mensupları ve konuyla ilgili ziyaretçiler de katıldı.

“Kişisel veriler koruma konusu hakkında tartışılan en büyük soru: Bu konu hukukçuların işi mi? Bilişim mi işi mi?” konusuna değinen Eralp; ‘’Kişisel veriler konusu bir işlem değil, bir süreçtir. Bu alandaki durumumuz için bir örnek verecek olursak, yıllardan beri bankaların bir güvenlik sistemi var. Bir sürü program güncelleniyor, yenileniyor ama bankaların güvenlik önlemi yıllardır değişmiyor, harika bir güvenlik sorusu: ‘Annelerinizin kızlık soyadı…’ Her şey güncelleniyor ama bu güvenlik önlemi, sorusu güncellenmiyor. En azından buna bir güncellenme yapılmalı. Çok statik kalıyoruz. Bunlar artık durağan veriler değil, yaşayan veriyi korumamız için sistemlerimizi ve bütün uygulamalarımızı ona göre yapmalıyız.” ifadelerini kullandı.

VİDEO: 317
BAŞLIK: Hiç Değişmeyen Güvenlik Sorumuz: Anne Kızlık Soyadı!
KONUŞMACI: Av. Özgür Eralp
ETKİNLİK: 1. e-Safe Kişisel Verileri Koruma Zirvesi
TARİH: 25 Ocak 2018, Perşembe
YER: Green Park Otel – Ankara