e-Safe Zirveleri

Siber uzay var oldukça, siber güvenlikte var olacaktır. e-Safe Ulusal Güvenlik Etkinlikleri olarak, Siber Güvenlik ve Kişisel Verileri Koruma Sektörlerinin paydaşları olan; üreticiler, satıcılar, kamu, üniversite ve STK’ları bir araya getirerek sektörün sağlıklı gelişmesine katkıda bulunmaya çalışıyoruz. Bu bağlamda e-Safe, yerel sorunlara odaklanmış bir Ulusal Güvenlik Etkinlikleri platformudur.

Kişisel verilerin korunması ulusal güvenlik sorunu


Kişisel verilerin korunması ulusal güvenlik sorunu

Teknolojinin bu kadar hızlı ilerlemesinin ardından tehditleri de beraberinde getirdiğini vurgulayan Avukat Halil Murat Berberer, Albert Einstein’ın ‘’Teknolojik ilerleme, patolojik bir suçlunun elinde balta gibidir.’’ sözünün önemini vurguladı.

Halil Murat Berberer, bu baltayı kimin kullanacağının da önemli olduğunun altını çizdi. Mücadelenin asla bitmediğini belirten Berberer, bu mücadele içerisinde tüm devlet aktörlerinin rakip gördükleri aktörler için bir araştırma ve sorgulama faaliyeti içerisinde olduklarını ifade etti.

Halil Murat Berberer konuşmasına şu sözlerle devam etti: ‘’Milli güvenliğin temel unsuru insan olduğuna göre, bu anlamda her bir insanın istismar edilebilecek her türlü alışkanlığı ve zafiyet alanı hakkında bilgi edinme faaliyeti sürekli devam etmektedir. İstihbarat elde etmek isteyen rakipler de bu anlamda önemli olan bir unsurdur. Bunlar ticari alanda da olabilir. Ticari alanda kendi ülkeniz için bir ihaleye girerken, yapacağınız yanlış bir değerlendirme yanlış bir konuşma sizin o ihaleyi kaybetmenize neden olacaktır. Para kazanmak isteyen suçlular zaten durmak bilmeden milyonlarca veri setini çalarak ticarete konu haline getiriyor. Hizmet aksatmayı amaçlayan veya yetenekleri test eden korsanlar da tek başına çeşitli devlet veya ülkelerin kritik altyapılarına dahi tehdit olmayı sürdürüyor.’’

VİDEO: 515
BAŞLIK: Kişisel Verilerin Korunması Ulusal Güvenlik Sorunu
KONUŞMACI: Halil Murat Berberer – Avukat
ETKİNLİK: 3.e-Safe Kişisel Verileri Koruma Zirvesi
TARİH: 12 Kasım 2020, Perşembe
YER: Kişisel Verileri Koruma Kurumu – Ankara