e-Safe Zirveleri

Siber uzay var oldukça, siber güvenlikte var olacaktır. e-Safe Ulusal Güvenlik Etkinlikleri olarak, Siber Güvenlik ve Kişisel Verileri Koruma Sektörlerinin paydaşları olan; üreticiler, satıcılar, kamu, üniversite ve STK’ları bir araya getirerek sektörün sağlıklı gelişmesine katkıda bulunmaya çalışıyoruz. Bu bağlamda e-Safe, yerel sorunlara odaklanmış bir Ulusal Güvenlik Etkinlikleri platformudur.

Kişisel Verilerin Yönetimi ve Farkındalığın Artırılması


Kişisel Verilerin Yönetimi ve Farkındalığın Artırılması

2.e-Safe Kişisel Verileri Koruma Zirvesi, 24 Nisan 2019 tarihinde, Ankara’da, Kişisel Verileri Koruma Kurumu’nda (KVKK) gerçekleştirildi. Etkinliğe, KVKK Başkanı Prof. Dr. Faruk Bilir ve sektör temsilcileri katıldı.

Etkinlikte Kişisel Verilerin Yönetimi ve Farkındalığın Artırılması konulu bir konuşma yapan Kişisel Verilerin Yönetimi Derneği Başkanı Ahmet Hicabi Erdinç şunları söyledi: “Veri dediğimiz kavram işlenmekte ve akabinde korunmaya çalışılmaktadır. Çünkü bu veriler özellikle de kişisel veriler değerlidir ve ekonomik olarak da karşılığı bulunmaktadır. Değerlidir çünkü bir toplumun yapısı hakkında analiz imkânı doğurmaktadır. Hatta kişilerin bizzat kendileri ile ilgili analiz de bu şekilde yapılabilmektedir. Verilerimizi tutanların bizi bizden daha iyi analiz edebileceği gerçeğini hiçbir zaman aklımızdan çıkarmamamız gerekmektedir. Bu noktada ise verilerimizi korumanın önemi bir kez daha ortaya çıkmaktadır. İşte bu çerçevede de kişilerin farkındalığı çok önem kazanmaktadır. Nasıl ki eskiden kan örnekleri alınmak ve yurt dışına kaçırılmak suretiyle kan tahlilleri yapılarak, kişisel ve toplumsal DNA yapıları ve özellikleri tanınmaya çalışılmışsa günümüzde de kişilerin ve toplumların yapıları ve özellikleri kişisel verilerin analizi yoluyla gerçekleştirilmektedir.

Öncelikle belirtmek isterim ki hiçbir hizmet bedavaya verilmez. Eğer bir şey “Ücretsiz” ise “Ücret sizsiniz”dir. Öyle ise bedava olarak aldığımız hizmetlerde farkında ve dikkatli olmak zorundayız. Örneğin bazı web sitelerine ve sosyal medya ortamlarına nasıl olsa ücretsiz diye kolaylıkla üye olabiliyoruz ve bu esnada da bize ait bilgileri de paylaşıyoruz. Aslında bu hizmet karşılığında verilerimizi aldıkları için, bedavaya üye olmuş sayılmıyoruz. Elde edilen verilerle kişilerin ve toplumların ortak özellikleri çıkarılıyor. Analizler yapılabiliyor. Veri madenciliği de bu açıdan önem arz eden ve üzerinde çalışılması gereken bir diğer konudur.”

VİDEO: 129
BAŞLIK: Kişisel Verilerin Yönetimi ve Farkındalığın Artırılması
KONUŞMACI: Ahmet Hicabi Erdinç – Kişisel Verilerin Yönetimi Derneği Başkanı
ETKİNLİK: 2.e-Safe Kişisel Verileri Koruma Zirvesi
TARİH: 24 Nisan 2019, Çarşamba
YER: Kişisel Verileri Koruma Kurumu – Ankara