e-Safe Zirveleri

Siber uzay var oldukça, siber güvenlikte var olacaktır. e-Safe Ulusal Güvenlik Etkinlikleri olarak, Siber Güvenlik ve Kişisel Verileri Koruma Sektörlerinin paydaşları olan; üreticiler, satıcılar, kamu, üniversite ve STK’ları bir araya getirerek sektörün sağlıklı gelişmesine katkıda bulunmaya çalışıyoruz. Bu bağlamda e-Safe, yerel sorunlara odaklanmış bir Ulusal Güvenlik Etkinlikleri platformudur.

Marmara Üniversitesi hack’lendi!


Marmara Üniversitesi hack’lendi!

Marmara Üniversitesi’ni hack’leyen 17 yaşındaki hacker, okula mesaj atarak siber saldırıyı haber verdi. ‘’Yetkili kişi lütfen benimle irtibata geçsin. Açığı söyleyeyim kapatın.’’ dedi.

KVKK’nın yayınladığı veri ihlali bildirimine göre, Marmara Üniversitesi’nde 5 bin 698 kişinin verilerinin sızdırıldığı belirtildi. Verileri sızdıran siber tehdit aktörünün ise 17 yaşında olması dikkat çekti.

Üniversitenin açığını bulan hacker’ın, bu açıktan faydalanarak sisteme girdiği ve üniversiteye uyarı mesajı gönderdiği biliniyor. YUBA olarak tanınan hacker’ın, devlete zarar verecek iş yapmadığı da gelen bilgiler arasında yer aldı. Hacker, yüksek risk içeren güvenlik açıklarını bulduğunu ve yetkilinin kendisiyle irtibata geçmesini istediğini dile getirdi.

İhlalden etkilenen kişilerin çalışanlar ve kullanıcılar olduğunu ifade edilirken, KVKK konuyla ilgili inceleme başlattığını açıkladı.