e-Safe Zirveleri

Siber uzay var oldukça, siber güvenlikte var olacaktır. e-Safe Ulusal Güvenlik Etkinlikleri olarak, Siber Güvenlik ve Kişisel Verileri Koruma Sektörlerinin paydaşları olan; üreticiler, satıcılar, kamu, üniversite ve STK’ları bir araya getirerek sektörün sağlıklı gelişmesine katkıda bulunmaya çalışıyoruz. Bu bağlamda e-Safe, yerel sorunlara odaklanmış bir Ulusal Güvenlik Etkinlikleri platformudur.

Musa Savaş: Gençlerin Tavsiye Vermesini Daha Çok Önemsiyorum


Musa Savaş: Gençlerin Tavsiye Vermesini Daha Çok Önemsiyorum

Ankara’da 15 Mart 2018 tarihinde Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) himayesinde gerçekleştirilen 2.e-Safe Siber Güvenlik Zirvesi’nde e-Safe Kurucu Başkanı Musa Savaş ile röportaj yaptık.

Musa Savaş şunları söyledi: “e-Safe’in doğuş hikayesi ilginçtir. 2015 Aralık ayında Rusya’nın bize siber saldırıda bulunmasıyla siber güvenlik konusu kamunun gündemine girdi. Siber güvenlik alanında üreticilerle talep edenleri bir araya getirecek, bağımsız, bağlantısız katalizör olacak platformalara ihtiyaç var dediğimizde, görev bize düştü. Siber güvenlik alanında insan kaynağı açığı var. Biz çalışmalarımızla bu açığı kapatmaya çalışıyoruz. Önümüzdeki yıllarda e-Safe Siber Güvenlik Zirvesi’nin üçüncüsünü, dördüncüsünü, beşincisini de yaparız.”

Gençlere tavsiyesi sorulduğunda Musa Savaş şunları söyledi: “Zamanın gençleri mesaj, tavsiye istemiyorlar. Onlar gerçekten farklı bir kuşak, kendi yollarını çiziyorlar. Bizim normallerimiz onların normalleri değil. Onların normalleri farklı. Bizim, onların normallerini ne kadar benimseyebileceğimiz daha önemli. Gençlerin tavsiye vermesini daha çok önemsiyorum.”

VİDEO: 036
BAŞLIK: Musa Savaş: Gençlerin Tavsiye Vermesini Daha Çok Önemsiyorum
RÖPORTAJ: Musa Savaş – e-Safe Kurucu Başkanı
ETKİNLİK: 2.e-Safe Siber Güvenlik Zirvesi
TARİH: 15 Mart 2018, Perşembe
YER: Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu – Ankara