e-Safe Zirveleri

Siber uzay var oldukça, siber güvenlikte var olacaktır. e-Safe Ulusal Güvenlik Etkinlikleri olarak, Siber Güvenlik ve Kişisel Verileri Koruma Sektörlerinin paydaşları olan; üreticiler, satıcılar, kamu, üniversite ve STK’ları bir araya getirerek sektörün sağlıklı gelişmesine katkıda bulunmaya çalışıyoruz. Bu bağlamda e-Safe, yerel sorunlara odaklanmış bir Ulusal Güvenlik Etkinlikleri platformudur.

Murat Şişman: Ne Kadar Koşsak da Siber Güvenlik Açığı Kapanmaz


Murat Şişman: Ne Kadar Koşsak da Siber Güvenlik Açığı Kapanmaz

15 Mart 2018 tarihinde Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) himayesinde Ankara’da gerçekleştirilen 2. e-Safe Siber Güvenlik Zirvesi’nde Mobil Güvenlik Uzmanı Murat Şişman ile röportaj yaptık.

Katılımın çok güzel olduğunu genç arkadaşların yoğun olmasının sevindirici olduğunu belirten Murat Şişman, “Güvenlik sizin anlattıklarınızla çok kolayken bizim aldığımız yolun boyutu nedir, ne yapmalıyız?” sorusuna şunları söyledi: “Her zaman koşsak da hiçbir yol alamıyoruz. Yeni bir teknoloji oluşturduğumuz zaman o kendi açıkları ile geliyor. Sunumda uyduları dinledik, gerekli şifreleme ile dünyadaki bütün uyduları izinsiz dinleyebileceğimizi gördük. Ne kadar koşarsak o kadar açık var. Yapmamız gereken halkı bilinçlendirmek, en basit önlemleri almaları gerekiyor.”

VİDEO: 037
BAŞLIK: Murat Şişman: Ne Kadar Koşsak Da Siber Güvenlik Açığı Kapanmaz
RÖPORTAJ: Murat Şişman – Mobil Güvenlik Uzmanı
ETKİNLİK: 2.e-Safe Siber Güvenlik Zirvesi
TARİH: 15 Mart 2018, Perşembe
YER: Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu – Ankara