e-Safe Zirveleri

Siber uzay var oldukça, siber güvenlikte var olacaktır. e-Safe Ulusal Güvenlik Etkinlikleri olarak, Siber Güvenlik ve Kişisel Verileri Koruma Sektörlerinin paydaşları olan; üreticiler, satıcılar, kamu, üniversite ve STK’ları bir araya getirerek sektörün sağlıklı gelişmesine katkıda bulunmaya çalışıyoruz. Bu bağlamda e-Safe, yerel sorunlara odaklanmış bir Ulusal Güvenlik Etkinlikleri platformudur.

Musa Savaş: “İlk temalı etkinliğimizi geçen yıl yaptık”


Musa Savaş: “İlk temalı etkinliğimizi geçen yıl yaptık”

5’inci e-Safe Kişisel Verileri Koruma Zirvesi, bu yıl ‘’Dijital Çağda Kişisel Verilerin Korunması’’ teması ile 17 Mayıs 2022 tarihinde Kişisel Verileri Koruma Kurumu (KVKK) binasında gerçekleştirildi. Zirve’de Türkiye’nin yakın gelecekte sürekli gündemine girecek olan kişisel verilerin korunmasıyla ilgili yapılması gerekenler, alanında uzman 17 konuşmacı tarafından değerlendirildi.

Zirve’nin açılış konuşmasını yapan e-Safe Kurucusu ve Zirve Başkanı Musa Savaş ise, “5’inci e-Safe Kişisel Verileri Koruma Zirvesi’ne katıldığınız için hepinize teşekkür ediyorum. Biz 5 yıl önce buna başladığımızda sene 2017 idi. İlk dışarıda otelde yapmıştık. Sonra Kişisel Verileri Koruma Kurumunda yapmaya başladık. Biz ilk üç e-Safe’de tema belirlemeden yaptık. Çünkü o zaman kişisel verileri koruma konusunda kurum farkındalık çalışmaları yapıyordu. Bizimde o farkındalığa katkımız olsun diye elimizden geleni yaptık. Artık ülkemizde kişisel verileri koruma konusunda bir farkındalık oluşmaya başladı. Dolayısıyla artık tematik etkinliklere yönelmek gerekiyordu. İlk temalı etkinliğimizi geçen yıl yaptık. Bu yıl da ‘Dijital Çağda Kişisel Verilerin Korunması’ temasını belirledik” ifadelerini kullandı.

Etkinliğin hazırlık sürecine de değinen Savaş, “İlk başlarda çok zorlanıyorduk. Çünkü ben hukukçu olmadığım için çok iyi bildiğim bir alanda değil. Bende sürekli öğreniyorum. Dolayısıyla benim için bu Kişisel Verileri Koruma Zirvesi her zaman çok şey öğrendiğim bir etkinlik oluyor. Biz bu başlıkları belirlerken arkadaşlarımız çalışıyorlar. Belirlediğimiz başlıkları eleme konusunda KVKK Başkanımız ve başkanımızın görevlendirdiği arkadaşlar yardımcı oluyor. Ondan sonra da başlıkları kamuoyuna duyuruyoruz” dedi.

VİDEO: 399
BAŞLIK: Musa Savaş: “İlk temalı etkinliğimizi geçen yıl yaptık”
KONUŞMACI: Musa Savaş – e-Safe Kurucusu ve Zirve Başkanı
ETKİNLİK: 5. e-Safe Kişisel Verileri Koruma Zirvesi
TARİH: 17 Mayıs 2022, Salı
YER: Kişisel Verileri Koruma Kurumu – Ankara